Kylian Mbappén karu vamma luo huolestuttavan uhkakuvan – asiantuntija: “Onhan se hurja sanoa”

Ranskan supertähti Kylian Mbappé ei välttämättä kykene pelaamaan EM-kisojen viimeisessä kahdessa lohko-ottelussa murtuneen nenänsä takia. MTV Urheilun asiantuntija Antti Niemi pitää kapteenin poissaoloa valtavana menetyksenä mestarisuosikeille.

Mbappé, 25, mursi nenänsä maanantai-illan voitossa Itävaltaa vastaan. Ranskan kapteenilta jää mahdollisesti ainakin loput lohko-ottelut väliin, minkä Niemi näkee merkittävänä takaiskuna Ranskalle.

– Se on valtava menetys. Onhan se hurja sanoa, kun miettii miten Ranskan joukkue on muutenkin täynnä laatupelaajia ja yksi ehdottomista mestarisuosikeista. Se kertoo kuitenkin enemmän siitä, kuinka hyvä pelaaja Mbappé on. Sanoisin jopa, että hän on maailman paras pelaaja tällä hetkellä, Niemi arvioi.

– Hän on nopeudellaan ja viimeistelyllään niin poikkeuksellinen pelaaja. Hän pystyy juoksemaan ilman palloa ja sen kanssa niin kovaa. Maailmasta ei näytä löytyvän ketään, joka osaisi hänet pysäyttää. Hänet on aina pakko tuplata vähintään kahdella pelajaalla, joten kyllä hän valtava menetys on.

Ranska kohtaa perjantaina Hollannin, joka avasi EM-kisansa 2–1-voitolla Didier Deschampsin ryhmän viimeisestä lohkovastustajasta Puolasta.

Niemi näkee Ranskan etenevän pudotuspeleihin myös ilman Mbappéa. Hänen poissaolollaan voi kuitenkin olla merkittävä vaikutus seuraavien pelien kulkuun.

– Pidän Ranskaa edelleen jatkoonmenijänä, mutta en niin selvänä, mitä muutama päivä sitten. Kyllä siellä vastustajien leirissä hierotaan käsiä, jos Mbappé puuttuu, Niemi sanoo.

– Se mahdollistaa erilaisia asioita, kun vastustajan ei tarvitse keskittyä hänen tuplaamiseensa ja poikkeukselliseen nopeuteensa. Marginaalit ovat pienet, joten kyllä Mbappén poissaolo heikentää niitä prosentteja jatkopaikan suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat