Muistatko vielä? Pilailija esitti prinssi Harrylle puhelimessa olevansa Greta Thunberg – kirvoitti kuninkaalliselta ääninauhalle poikkeuksellisen avautumisen

2:44
Prinssi Harry vertasi kuninkaallista elämää The Truman Show -elokuvaan sekä eläintarhaan.

Prinssi Harry aloitti avautumisensa kuninkaallisesta elämästään vahingossa pilapuhelun soittaneille venäläisille vuonna 2020.

Prinssi Harry on tunnetusti avautunut kuninkaallisesta perheestään useaan otteeseen kuluvan vuoden aikana.

Maaliskuussa 2021 Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan antoivat haastattelun toimittaja-juontaja Oprah Winfreylle, jossa he kertoivat kuninkaallisina kokemastaan kamppailusta ja vaikeuksista. Meghan muun muassa kertoi jääneensä yksin vakavien mielenterveysongelmiensa kanssa ja että heidän esikoisensa Archie olisi joutunut ennen syntymäänsä brittihovissa kytevän rasismin kohteeksi. Lisäksi Harry on kertonut seikkoja elämästään prinssinä muissakin haastatteluissa ja kertonut työstävänsä parhaillaan elämäkertaa, joka ollaan julkaisemassa vuonna 2022. 

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään vuoden 2020 keväällä. Noihin aikoihin Harry joutui pilan kohteeksi, jonka myötä hän niin ikään avautui siitä, millaista on olla kuninkaallinen – tietämättä kuitenkaan, kenelle hän oikeasti puhui. 

Keväällä 2020 Harrylle soitti kaksi venäläistä pilailijaa Vladimir Kuznetsov sekä Alexey Stolyarov, jotka esittivät olevansa ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg ja tämän isä Svante Thunberg. Kaksikko on suorittanut samanlaisen pilapuhelun ainakin poliitikko Bernie Sandersille

Puhelun aikana venäläiset pilailijat saivat Harryn avautumaan muun muassa suhteestaan kuninkaalliseen perheeseen hovista vetäytymisen jälkeen. Puhelu äänitettiin ja julkaistiin Kuznetsovin ja Stolyarovin Youtube-tilillä, josta se on sittemmin poistettu. Brittimediat saivat kuitenkin haltuunsa kaksi äänitettä kahdesta erillisestä puhelusta prinssi Harryn ja venäläisten välillä. 

Puhelussa Harry muun muassa kertoi, ettei päätös kuninkaallisen elämän jättämisestä ollut helppo, mutta se tehtiin hänen perheensä suojelemiseksi. Hän myös painotti olevansa "paljon normaalimpi" kuin muu perheensä. Harryn mukaan "normaali elämä" on myös "niin paljon parempaa" kuin elämä kuninkaallisena. 

– Unohdatte, että olin armeijassa kymmenen vuotta joten olen paljon normaalimpi kuin perheeni haluaisi uskoa, Harry totesi puhelimessa luullen, että puhui Greta Thunbergille.  

Harry myös kommentoi ensimmäistä kertaa setäänsä prinssi Andrew'hun liittyvää skandaalia seksuaalirikoksista tuomittuun sekä epäiltyyn edesmenneeseen Jeffrey Epsteiniin liittyen. 

– Minulla on hyvin vähän sanottavaa siitä. Mutta mitä hän onkaan tehnyt tai ollut tekemättä, se on täysin erillään minusta ja vaimostani, Harry totesi lisäten, että hänen perheensä on täysin erillään suuresta osasta hänen kuninkaallista perhettään.

Puhelun aikana keskustelu kääntyi myös Yhdysvaltojen silloiseen presidenttiin Donald Trumpiin, josta Harrylla niin ikään oli varsin tiukat sanat sanottavanaan – vaikka kuninkaallisten yksi keskeisimmistä säännöistä on olla ottamatta kantaa politiikkaan. 

– Minua ei haittaa sanoa tätä teille, mutta yksinkertainen fakta on, että Donald Trump puskee hiiliteollisuutta niin isoksi Amerikassa, että hänellä on verta käsissään. 

Edellisenä kesänä Harryn nähtiin välttelevän Trumpia tämän vierailulla Buckinghamin palatsissa. Vain muutamaa päivää aiemmin presidentti oli kutsunut Harryn puolisoa Meghania "inhottavaksi" brittilehden haastattelussa. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja