Prinssi Charlesilta yllättävä ulostulo – kertoo olevansa ylpeä Harrysta, vaikka isän ja pojan välien kerrotaan olevan historiallisen kylmät

1:36
Seuraako prinssi Harry äitinsä prinsessa Dianan jalanjäljissä?

Prinssi Charles kehui poikaansa prinssi Harrya kirjoittamassaan esseessä, vaikka isän ja pojan välien kerrotaan olevan huonommat kuin koskaan.

Prinssi Charlesin ja hänen nuoremman poikansa prinssi Harryn entisestään viilenevät välit ovat puhuttaneet jo pitkään. Hiljattain uutisoitiin, että lähteiden mukaan isän ja pojan suhde olisi saavuttanut "kaikkien aikojen matalimman pisteensä". 

Charles kynäili kuitenkin hiljattain esseen, jossa totesi muun muassa olevansa ylpeä nuoremmasta pojastaan. Essee käsitteli työtä, jota Charles, sekä hänen kumpikin poikansa, ovat tehneet ilmastonmuutosta vastaan vuosikausien aikana. Ensin Charles mainitsi tekstissään esikoisensa prinssi Williamin lanseeraaman Earthshot Prize Awardsin, kunnes jatkoi Harryn ilmastotyöstä. 

– Isänä olen ylpeä siitä, että poikani ovat tunnistaneet tämän uhan. Ja nuorempi poikani, Harry, on intohimoisesti alleviivannut ilmastonmuutoksen vaikutuksia, erityisesti Afrikan suhteen.

Kuukautta aikaisemmin The Sun -lehti julkaisi artikkelin, jonka mukaan Charlesin ja Harryn suhde olisi saavuttanut alimman pohjansa ja että kaksikko oli "hädintuskin puhunut toisilleen kuukausiin". 

Nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan Charlesin ja Harryn ainoana kommunikaatiokeinona ovat olleet vähäiset puhelut. 

Kuninkaalliskirjailija Nigel Cawthornen mukaan Charlesin viimeisimmät toimet näyttäisivät kuitenkin, että hän pyrkisi osaltaan etsimään tilanteeseen ratkaisua. 

– Prinssi Charles on selkeästi tajunnut, että hänen täytyy ottaa sovittelevan aikuisen rooli, joka prinssi Philipillä oli ennen.

– Isänsä tavoin hän on tajunnut, että kalvavat tunteet koituvat Windsorien tuhoksi. Prinssi Philip käytti, kuten kuningatar Elisabet sitä kutsui, nenäkästä huumoriaan asioiden tasoittamiseen, jopa Harryn ja Williamin äidin Dianan kanssa. Charlesin täytyy löytää tapansa pitää perheensä yhdessä sen sijaan, että antaisi sen kasvaa erilleen kitinöiden takia. 

Harry avautui kuninkaallisesta elämästään sekä suhteensa isäänsä Charlesiin muun muassa Oprah Winfreyn haastattelussa maaliskuussa 2021. Tuolloin Harry paljasti, että Charles olisi laittanut pojaltaan rahahanat kiinni sekä lopettanut hänen puheluihinsa vastaamisen hieman ennen, kun Harry ja hänen vaimonsa Meghan astuivat syrjään kuninkaallisesta elämästä. Harry kertoi myös tajunneensa, että sekä hänen isänsä että isoveljensä William olisivat "loukussa" kuninkaallisessa perheessä. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja