Mainos

Asiantuntija: Välttäkää Exploreria

Tietoturva-asiantuntija Erkki Mustonen pitää Microsoftin Internet Explorer -verkkoselaimessa havaittua ohjelmistovirhettä melko vakavana.

Mustosen mukaan tilanteen vakavuudesta kertoo se, että Microsoft on turvautunut normaalin päivitysaikataulun sijaan hätäpäivitykseen.

- Tämä koskee hirveän suurta osaa tietokoneen käyttäjistä, koska suurella osalla on Explorer selaimenaan. Potentiaalinen hyökkäyksen kohteeksi joutuvien joukko on siis todella suuri, Mustonen arvioi tilannetta.

Mustonen suositteleekin Explorerin käyttäjiä vaihtamaan toiseen selaimeen, kunnes hätäpäivitys on asennettu koneeseen.

- Käyttäjän ei tarvitse olla hirvittävän huolissaan, mutta muun selaimen käyttäminen siihen asti kunnes korjaus on asennettu, on helpompi vaihtoehto välttyä ongelmilta, Mustonen neuvoo.

Microsoft julkaisee Explorerin hätäpäivityksen tänään.

Microsoftin Internet Explorer -verkkoselaimessa on havaittu ohjelmistovirhe nimeltään fault. Virhe mahdollistaa tietyn tyyppisen haittaohjelman asentumisen koneelle pelkästä vierailusta verkkosivulla, jossa haittaohjelman koodia on.

Tietokoneen käyttäjän kannalta tilannetta hankaloittaa se, että koneen saastumista voi olla vaikea huomata.

- Tässäkin tapauksessa tietoon tulleet tartunnat ovat olleet varsin huomaamattomia eli käyttäjä ei saastumista välttämättä havaitse. Tietysti jos havaitsee jotain epänormaalia tapahtumaa tai selaimen toiminnassa alkaa esiintyä häiriöitä, niin silloin on aiheellista huolestua, Erkki Mustonen opastaa.

Mikäli tartuntaa epäilee, tulee selain sulkea ja tarkistaa kone mahdollisten haittaohjelmien ja muiden ongelmien varalta.

- Silloin tietysti joudutaan menemään verkkoon jonkun muun selaimen avulla. Sitten verkosta ladataan tarvittavat puhdistustyökalut, siivotaan kone ja jatketaan siitä eteenpäin, Mustonen luettelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.