Mainos

Asiantuntija arvioi vaalijulisteet: "Sekava, kuiva, ei näytä julisteelta"

Huippugraafikko Erik Bruunin saimaannorppa-julistetta on myyty noin 44 000 kappaletta. Bruun ei usko, että kukaan tahtoisi kotiinsa puolueiden vaalijulisteita.

Parhaimpina Bruun piti Keskustan ja Kristillisdemokraattien julisteita ja vähiten onnistuneena Perussuomalaisten julistetta.

– Nämä ovat vähän kuivia. Eivät ihmiset haluaisi näitä kotiinsa, Erik Bruun sanoo suoraan.

Erik Bruun arvioi pyynnöstämme isojen puolueiden vaalijulisteita. Ainoastaan RKP:lla ei ole eduskuntavaaleissa yleisjulistetta.

–Juliste toimii, jos katsojalle tulee siitä hyvä mieli. Sitten se on ajanut asiansa. Ehkä tässä periaate pätee, Bruun sanoo ja osoittaa Keskustan vaalijulistetta.

KRISTILLISDEMOKRAATIT

– Tässä on julisteen ominaisuuksia. Tämä vetoaa ihmisiin. Positiivinen henki. Kivat värit, puhutteleva.

KESKUSTA

– Uskon, että Juha Sipilä on Keskustan valttikortti tällä hetkellä. Juliste toimii kauempaakin katsottuna, mutta henkilökohtaisesti harmittaa tämä tekstityyppi. En olisi itse käyttänyt tätä, mutta ilmeisesti ajateltu, että Keskustan merkki on vähän samaan henkeen tehty.


KOKOOMUS

– Tämä on vähän kuiva. Julisteesta pitäisi jäädä hyvä mieli, mutta tästä ei jää. Mielestäni tämä on kuin aikakausilehden hyvä sivu. Tuon työn tienviitan olisi myös pitänyt olla isompi, että idea aukeaa.


SDP

– Se on hyvin sovinnainen juliste oikeastaan. Lopulta tämäkin on kuin aikakauslehden sivu. Sitä ei ole suunniteltu julisteeksi. Se, että kuva jakautuu näin, on vähän huono asia. Kuva olisi pitänyt ottaa alempaa tai ylempää.


VIHREÄT

– Kaunis luonto, joki. Hyvä symboli, mutta tämä ei puhuttele matkan päästä. Läheltä katsottuna joki pauhaa korvissa. Kaunis kuva, mutta ei oikein juliste.


VASEMMISTO

– Paljon kaikkia yksityiskohtia, tehty sisätiloihin ja läheltä katsottavaksi. Kun aikansa tutkii, tässä monta tärkeää asiaa, mutta liian paljon tekstiä ja yksityiskohtia.


PERUSSUOMALAISET

–Tämä on julisteeksi aivan liian mutkikas. Ei kukaan jaksa tutkia, mitä nämä on. Sydän on punainen, mutta se on jäänyt aivan liian pieneksi. Se olisi pitänyt ottaa esiin sieltä.


Vieläkö julisteella on vaalityössä paikkansa?

– Varmasti on. Harmittaa hieman, ettei ammattikunta ole saanut näihin ytyä enemmän, Erik Bruun tiivistää näkemäänsä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.