Mainos

Asiantuntija uskoo lisäpaljastuksiin USA-urkinnassa

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisen harjoittamasta laajasta vakoilusta tulee todennäköisesti lisää paljastuksia, arvioi tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Hän sanoo, että asian medialle vuotanut Edward Snowden lähti Yhdysvalloista mukanaan nippu dokumentteja, joista vasta pieni osa on päätynyt julkisuuteen.

Viime viikolla brittiläinen Guardian ja amerikkalainen Washington Post julkaisivat uutisen, jonka mukaan Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto (NSA) on saanut käyttöönsä puhelutietoja ja suoran pääsyn yhdeksän teknojätin nettipalvelimille. Muun muassa Apple ja Facebook ovat kiistäneet suoran pääsyn.

Guardianin toimituksesta kerrottiin alkuviikosta, että heillä on hallussaan paljon julkaisematonta tietoa Yhdysvaltain tiedustelutoiminnasta, ja he aikovat julkaista kaiken saamansa tiedon lähitulevaisuudessa.

Yhdysvalloissa aloitettiin eilen rikostutkinta Snowdenin toimista. Liittovaltion poliisin FBI:n johtajan mukaan viranomaiset ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimiin syytteen nostamiseksi Snowdenia vastaan. FBI-johtaja Robert Muellerin mukaan Snowden on aiheuttanut merkittävää vahinkoa Yhdysvaltain kansalle ja turvallisuudelle.

Snowden on tällä hetkellä Hongkongissa.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.