F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Asiantuntija täräyttää: Hamilton tai Bottas on seuraava F1-maailmanmestari – Ferrarin ongelmana alisuorittaja Vettel

5:52
Niki Juusela, Ossi Oikarinen ja Toni Vilander keskustelevat Ferrarin tallimääräyksestä, Mercedeksen ylivoimasta ja Red Bullin haasteesta Ferrarille.

Mercedeksen ja Ferrarin voimasuhteet loppukauden osalta jakaa mielipiteet C Moren asiantuntijoiden Ossi Oikarisen ja Toni Vilanderin välillä. Oikarinen uskoo vielä Ferrarin mahdollisuuksiin iskeä takaisin, Vilander julistaa jo nyt Mercedeksen mestariksi. 

Mercedes on avannut kauden kolmella kaksoisvoitolla. Lewis Hamilton on MM-sarjan kärjessä 68 pisteen potilla, Valtteri Bottaksella on 62 pinnaa ja Ferrarin ykköskuski Sebastian Vettel (37) on neljäntenä, jopa Red Bullin Max Verstappenin takana. 

Selostaja Niki Juusela huomautti C Moren studiossa Kiinan GP:n jälkeen, että Vettelin ja Hamiltonin ero, 31 pistettä, oli viime kaudella vastaavalla tasolla vasta syyskuun Italian GP:ssä. Siitä Hamilton lähti omille teilleen.

Onko tilanne nyt se, että kuljettajien mestaruus ratkaistaan tällä kaudella Mercedes-tähtien välillä?

– Ferrari on niin iso talli ja sillä on niin suuret resurssit, että se pystyy nostamaan suorituskykyä. Sieltä tullaan varmasti vastaamaan tähän Mercedeksen huutoon. Ja muistetaan Bahrain: Mercedes ei ollut siellä dominoiva talli, vaan Ferrari antoi heille voiton, Ossi Oikarinen huomauttaa.

Toni Vilander on eri mieltä. 

– Ei Ferrari saa tätä eroa kiinni. Toinen Mercedes-kuljettajista on kauden päätyttyä maailmanmestari. Ongelma on se, että kauden alisuorittaja on Sebastian Vettel. Tämä oli kauden kolmas kisa, ja hänelle vasta ensimmäinen palkintopallisijoitus. Hän on Max Verstappenin perässä MM-sarjassa. Ei se vaan riitä. Viime vuonna oli se auto ja hetki. Bahrainissa oli se auto ja hetki. Ei niitä (tilaisuuksia) vain tulee enää kauhean montaa, Vilander perustelee. 

Oikarinen ja Vilander huomauttavatkin, että jos Ferrarin iskukyky ei parane, heillä tulee kiire Red Bullin ja varsinkin Verstappenin kanssa. Red Bullin Honda-moottoriyhteistyö näyttäisi toimivan hyvin, Verstappen ajaa tasaisia suorituksia tallin selvänä ykkösnimenä ja autossakin on vielä valjastamatonta vauhtia.

– Ensimmäistä kertaa vuosiin on sanottu, että heidän autonsa rungossa ja aerodynamiikassa on parannettavaa. (Suunnitteluguru) Adrian Newey on asian kimpussa. Jos he nyt saisivat puolen prosentin tai prosentin suorituskykyparannuksen, he olisivat jo täällä haastaneet Ferraria, Vilander huomauttaa. 

F1-kausi jatkuu Azerbaidzhanissa 28. huhtikuuta. 

2:17
Lewis Hamilton kommentoi Kiinan GP:n jälkeen: Valtteri Bottas on todella nostanut tasoaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja