Mainos

Asiantuntija: Räsänen politikoi homopuheilla

Tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund Åbo Akademista katsoo, että Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen homopuheet kertovat lähestyvistä eduskuntavaaleista.

- Päivi Räsäsen ja muiden moraalikonservatiivien yritykset nostaa kannatusta homofobisilla kannanotoilla on selkeää politiikkaa. Kristillisdemokraateilla ja perussuomalaisilla on vanhakantainen näkemys, että homous on syntiä. Tällä halutaan saada kannattajia vaaliuurnille Grönlund lataa.

Grönlundin mukaan Räsäsen linjauksiin liittyy ongelmia.

- Suurin esimerkki Räsäsen epäjohdonmukaisuudesta ja jopa epärehellisyydestä on hänen suhtautumisensa homojen adoptio-oikeuteen. Räsäsen mielestä jokaisella lapsella on oikeus äitiin ja isään, mutta hän ei lainkaan mainitse avioeroja. Jos hän olisi vakaumuksensa takana, hän haluaisi kieltää avioerot lapsiperheissä.

"Puolueiden tiivistettävä homokantojaan"

Grönlund muistuttaa, että tutkimusten mukaan suomalaisten mielipiteet ovat suurelta osin muuttuneet myönteisemmiksi homoseksuaaleja ja heidän oikeuksiaan kohtaan.

- Kirkosta eroamiset kertovat juuri tästä. Maallistuneita kirkon jäseniä keskustelu on loukannut.

Grönlund on kuitenkin tyytyväinen, että homokeskustelussa on tuotu esiin kärkkäitä mielipiteitä. Hän toivoo, että Räsäsen ulostulo pakottaa myös muut puoluejohtajat tiivistämään kantojaan sukupuolineutraaliin avioliittoon.

- Tällä hetkellä esimerkiksi kokoomuksen ja keskustan rivit ovat tässä asiassa hajallaan. Eduskuntaryhmissä on paljon konservatiivisempia kantoja kuin puolueiden johdossa.

Grönlund arvioi, että kristillisdemokraateilla on mahdollisuus kerätä ääniä Räsäsen linjauksilla. Hänen mielestään puolueen mahdollisuudet päästä vaalien jälkeen hallitukseen kuitenkin pienenevät, jos se eristäytyy muista liikaa.

(MTV3)

Katso tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin haastattelu: (Huomenta Suomi 19.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.