Mainos

Asiantuntija: Kiinan reaktio Ukrainan konfliktiin kiinnostava

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja pitää Ukrainan konfliktin uusinta käännettä vakavana.

– Venäjä on toiminut vastoin kansainvälisiä käytäntöjä, kun avustussaattue eteni rajan yli ilman Ukrainan suostumusta, tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro arvioi.

Yhdysvallat ja YK ovat jo tuomineet Venäjän avustusrekkojen etenemisen. Kangaspuron mukaan jää nähtäväksi, kuinka Venäjän toimiin vastataan.

– Varmaan riippuu pitkälti siitä, mitä siellä rekoissa osoittautuu olevaksi. Jos siellä on pelkästään avustustavaraa, niin ei se reaktio varmasti aivan sama ole, jos rekoista paljastuukin panssarivaunuja, Kangaspuro toteaa.

"Talvi on tulossa ja ongelmat vielä edessä"

Kangaspuro pitää kiinnostavana myös Kiinan suhtautumista Ukrainan konfliktiin.

– Kiina on tähän asti ollut pidättyväinen ja maa on välttynyt asettumasta Venäjää vastaan. Tilanteen kärjistyminen saa Kiinan kuitenkin miettimään.

Saksan liittokansleri Angela Merkel matkaa Venäjälle neuvottelemaan konfliktista. Kangaspuro pitää tapaamista uutena diplomaattikierroksena.

– Nähtävästi se on uusi yritys saada aselepo Itä-Ukrainaan ja sen avulla ratkaista kriisi.

– Talvi kuitenkin tekee tuloaan ja isoimmat ongelmat ovat jälleen edessä, Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.