Mainos

Asiantuntija kertoo MTV:lle salaliittoteoriasta: ”FBI tietää jo, että Trump voittaa”

4:57

Yhdysvalloissa kierrokset kovenevat presidenttikamppailun loppusuoralla.

Liittovaltion poliisi FBI  on julkistanut yllättäen tiedostoja Hillary Clintonin miehen Bill Clintonin presidenttikauden aikaisesta kiistanalaisesta armahduksesta.

Republikaanien Donald Trump ehdotti vaalitilaisuudessaan, että Clintonia ennakkoon äänestäneet voisivat vielä vaihtaa äänensä.

New York Times puolestaan kirjoittaa, että Trumpin verojen välttelyn laillisuutta ovat epäilleet myös hänen omat juristinsa.

Pitkän linjan Pohjois-Amerikan tutkija Markku Henriksson kertoo MTV Uutisille, että FBI:n rooli on jännittävä ja se saattaa osoittautua merkittäväksi:

-FBI:n johtaja on republikaani, vaikka hän onkin demokraattisen hallinnon palveluksessa. Haluaako hän varmistaa sen, että jos Clinton voittaa, niin hän ei varmasti pidä omaa paikkaansa, vai haluaako hän varmistaa sen, että jos Trump voittaa, niin hän voi pitää oman paikkansa, Henriksson pohtii.

Asian ympärillä pyörii jo salaliittoteoriakin. Henriksson toteaa, että salaliittoteorian mukaan FBI tietää jo, että Trump voittaa ja sitä varten FBI:n johtaja on siirtynyt Trumpin kelkkaan.

Trump on sanonut, ettei hän hyväksy vaalitulosta jos Clinton voittaa. Tämä kuulostaa Henrikssonin mielestä hurjalta ja jopa pelottavalta.

Henriksson toteaa, että molemmilta puolilta löytyy eräänlaisia ääriryhmittymiä, jotka voivat kimpaantua vaalitappiosta niin, että ne saattavat ryhtyä jopa väkivaltaisiin toimiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.