Mainos

Asiantuntija: Jos siipilöytö on Boeing 777:stä, kyseessä varmasti mysteerikone

Jos eteläiseltä Reunionin saarelta löytynyt lentokoneen siiven pala varmistuu Boeing 777 -koneen osaksi, on varmaa, että se on peräisin kadonneesta malesialaiskoneesta. Näin arvioi Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen MTV:n Kymmenen uutisissa.

– Henkilökohtainen arvaus on, että kyllä se sitten on – ihan varmasti, hän sanoo Kymmenen uutisten haastattelussa.

Aaltosen mukaan on hyvin todennäkstä, että siipi on peräisin juuri puolitoista vuotta sitten kadonneesta malesialaiskoneesta, koska alueella ei ole kadonnut muita Boeing 777 -koneita. Myös Malesia pitää lähes varmana sitä, että Reunionin saarelta löydetty siivenosa on mysteerikoneesta.

Aaltonen uskoo, että asiaan saadaan varmuus päivässä parissa, sillä osan alkuperää ei ole kovin vaikea selvittää. Hänen mukaansa lentokoneen osat merkitään ja numeroidaan tarkasti, joten osassa voi olla tunnistetietoja ja osanumeroita, joiden perusteella tiedetään, mihin koneeseen osa kuuluu.

Hyvällä asiantuntemuksella siiven osasta voi selvitä jopa jotakin koneen kohtalosta. Aaltonen kuitenkin huomauttaa, ettei löytö auta kovinkaan paljoa rajaamaan etsintäaluetta.

– Tämä ei vielä anna vastausta siihen, mitä tapahtui ja miksi.

Jos koneen mustat laatikot satuttaisiin löytämään, Aaltosen mukaan niistä voi edelleen saada tietoa koneen kohtalosta.

– Kyllä esimerkkejä on, että Atlantilla lähes kolme vuotta kadokssissa olleesta koneesta saatiin mustalaatikkotiedot irti. Kyllä se mahdollista on, mutta ensin pitää löytää hylky.

Siivenosa siirretään tutkimuksiin Ranskaan, jonne malesialaistutkijat ovat jo matkalla.

Löytö tehtiin tuhansia kilometrejä malesialaiskoneen oletetulta turma-alueelta, josta löytyi myöhemmin myös huonossa kunnossa ollut matkalaukku. Myöskään laukun alkuperää ei vielä tiedetä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.