Mainos

Asiantuntija dopingväitteistä: Sekavaa!

MTV:n uutisten tavoittama antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä pitää tuoreita Hiihtoliittoon kohdistuvia doping-väitteitä sekavina.

Nelosen uutisten lähteen mukaan Hiihtoliitto on salaillut systemaattisesti dopingin käyttöä 90-luvulla. Hiihdon sisäpiiriin kuuluvan lähteen mukaan muun muassa alppimajat ja ternimaito olivat harkittuja peiteoperaatioita epon ja kasvuhormonin käytön salaamiseksi.

Lähteen mukaan Hiihtoliiton työntekijä toimitti toiseen säilytyspaikkaan "raskaan luokan" dopingaineita STT:n julkaistua dopinguutisensa tammikuussa 1998. Lue arkistosta 21.1.1998

Nelosen uutisten mukaan lähde on valmis todistamaan ja kertomaan tuomioistuimelle suomalaisen hiihtourheilun dopingaineiden hankinnasta, käytöstä ja peiteoperaatioista. Lähteen motiivina on lopettaa valehtelu ja salailu.

Hiihtoliiton silloinen lajipäällikkö Jari Piirainen kiistää tietävänsä mitään suomalaisten dopingin käytöstä 90-luvulla.

"Asioita solmussa"

Suomen antidopingtoimikunnan ADT:n lääketieteellinen johtajaTimo Seppälä pitää Nelosen uutisten väitteitä kummallisina.

- Tässä on paljon asioita solmussa. On selvää, että plasmalaajentajia, alppimajaa ja ternimaitoa käytettiin 90-luvulla hyvinkin yleisesti. On myös muistettava, että mikään näistä menetelmistä ei ollut kielletty silloin. Plasmanlaajentajat olivat ainoat, jotka tulivat 2000-luvulla kielletyksi.

- Väite, että näillä menetelmillä olisi peitelty epo-hormonin tai kasvuhormonin käyttöä on ongelmallinen siinä mielessä, että kumpikaan ei näkynyt 90-luvulla testeissä mitenkään. Niitä ei siis tarvinnut myös peitellä mitenkään.

Seppälä haluaisikin nyt jutun lähteiden astuvan julkisuuteen, jotta asialle saataisiin piste.

- Tähän sen on pakko mennä, jotta saadaan piste näille asioille. Tässä vaiheessahan ei ole vielä kyetty todistamaan mitään millään asiallisella väitteellä.

Lue arkistosta:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.