Asiakirjat paljastavat: Joel Harkimo omistaa Jokerit sataprosenttisesti – rikasta taustasijoittajaa ei ole vieläkään ilmaantunut

Katso Jokerien KHL-taival 60 sekunnissa – tämä pöyristyttävä lista summaa kritisoidun hankkeen 0:59
Katso Jokerien KHL-taival 60 sekunnissa – tämä pöyristyttävä lista summaa kritisoidun hankkeen

Takaisin SM-liigaan pyrkivän Jokerien uuden taustayhtiön hallituksen pöytäkirja paljastaa, että yhtiön nykyisellään omistaa yksin Joel Harkimo, seuran entisen omistajan Harry Harkimon poika. Yhtiön lisätietojen antajaksi on merkitty Harry Harkimon pitkäaikainen luotettu Sarah von Weissenberg.

Patentti- ja rekisterihallitukselle toimitetuista dokumenteista käy ilmi, että Jokereiden SM-liigapaluuta puuhaavan Team Jokerit Oy:n osakkeet omistaa kokonaisuudessaan Joel Harkimo. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Samasta kokouspöytäkirjasta käy ilmi, että Harkimo erosi yhtiön hallituksesta 24.8.2022. Jokerit ry:n hallituksessa istuva Jorma Mäkinen on toistaiseksi ainoa Team Jokerit Oy:n hallituksen jäsen, asianajotoimisto I&O:n juristia Leif Itäistä lukuun ottamatta.

MTV Urheilu pyysi syyskuun alussa selvitystä Team Jokerit Oy:n tosiasiallisista edunsaajista, mutta pyyntö evättiin Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Aiemmin Joel Harkimo on kumonnut väitteet Jokereiden keulakuvana toimimisesta esimerkiksi Twitterissä. MTV Urheilu ei tavoittanut Harkimoa kommentoimaan omistajuuskuviota. 

Niin ikään PRH:n asiakirjoista käy ilmi, että Team Jokerit Oy on hiljattain lisännyt yhtiön lisätietojen antajaksi Sarah von Weissenbergin. Bisnesmaailmassa vaikuttanut nainen on tehnyt Harry Harkimon kanssa yhteistyötä pitkään. Hän on toiminut muun muassa Helsinki-hallin ja Jokerien talousjohtajana. Von Weissenbergin asemasta kertoi aamulla ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Jokerit ry:n aiemman tiedotteen mukaan edustusjoukkueen uuden osakeyhtiön taustarahoittajilla olisi halukkuutta ottaa haltuunsa entinen Hartwall-areena. Toistaiseksi varakasta sijoittajaa ei ole kuitenkaan mitä ilmeisimmin palapeliin löytynyt tai ainakaan sellaista ei ole astunut esiin julkisuudessa.

Jokerit ry on kertonut julkisuuteen olevansa mukana Team Jokerit Oy:ssa osaomistajana, mutta ainakaan nykyisissä Kaupparekisteriin merkityissä tiedoissa sellaisesta ei ole merkkiä.

Jokerit on ilmaissut tavoitteekseen pelata Mestistä kaudella 2023-2024 sen jälkeen, kun SM-liiga ilmoitti, ettei uusia osakkaita oteta sarjaan vielä ainakaan ensi kaudella.


Lue myös:

    Uusimmat