Joel Harkimo syyti hurjan summan rahaa Jokerit-yhtiölleen – rajusti velkaantunut yritys asetettiin konkurssiin

Missä Jokerit aikoo pelata Mestistä? Ossi Väänänen vastasi polttavaan kysymykseen – ”Asioista on jo sovittu – meillä on paikka” 0:54
Ossi Väänänen kommentoi rooliaan Jokereiden taustalla helmikuussa.

Joel Harkimon omistama Team Jokerit oy on asetettu konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa. Harkimo oli antanut valtavan lainan yhtiölleen, jonka velkataakka ylitti miljoona euroa ennen konkurssiin asettamista.

Jääkiekkoseura Jokerien edustusjoukkueen uuden tulemisen taustayhtiöksi viime vuonna perustettu Team Jokerit oy on asetettu konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa eilen maanantaina. Kokonaan Joel Harkimon omistama yhtiö oli yli miljoonan euron veloissa, kun omia varoja sillä on yhteensä 335 000 euroa.

Konkurssin asettamishetkellä Harkimolla itsellään oli yhtiöltä 700 000 euron saatavat, jotka perustuivat hänen aiemmin Team Jokerit oy:lle antamaan pääomalainaan.

Harkimon lisäksi suurimmat velkojat ovat seuran junioritoimintaa pyörittävä Jokerit ry (64 000 euroa), edustusjoukkueen entinen ja Jari Kurrin omistama taustayhtiö Jokerit Hockey Club oy (60 000 euroa) ja Ilmalan areenan taustayhtiö Helsinki Halli (37 000 euroa).

Palkkavelkoja Team Jokerit oy:lla on yhteensä 150 000 euron edestä.

Jokerit ry:n saatava koostuu mitä ilmeisimmin seuran A-juniorien lisenssimaksuista, jotka yleisen käytännön mukaisesti kuuluvat edustusjoukkueen taustayhtiön velvoitteisiin.

Kurrin Hockey Club oy:n saatava 60 000 euroa perustuu konkurssihakemuksen mukaan liiketoimintakaupan viivästymiseen liittyviin maksuihin.

Jokerien logon- ja nimenkäyttöoikeudesta luopuneen Kurrin yhtiö pyysi tästä vastineeksi tiettävästi 500 000 euroa, mikä selittää valtaosan myös Harkimon antamasta 700 000 euron pääomalainasta.

Kurrin yhtiön työntekijät siirrettiin kaupan yhteydessä Team Jokerit oy:n palkkalistoille, mikä selittää yhtiön 150 000 euron palkkavelkoja.

MTV Urheilu tavoitti Team Jokerit oy:n konkurssipesän hoitajan Tommi Kempin, joka vahvisti, että velkojat ovat keskenään tasavertaisessa asemassa. Pesän varallisuus jaetaan samassa suhteessa kuin yhtiöllä on ollut kullekin saajalle velkaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Harkimo saa valtaosan Team Jokerit oy:n jäljelle jääneestä varallisuudesta itselleen, ellei ole jostain syystä toisin toivonut.

Team Jokerit oy luovutti Jokerien logon- ja nimenkäyttöoikeuden tänä keväänä perustetulle Jokerit Helsinki oy:lle, joka puolestaan on hakenut seuralle lisenssiä Mestiksestä. Nykyistä Jokerit-projektia vetää Mikko Saarni, ja mukana on useita NHL:ssä meritoituneita jääkiekkoilijoita.

Harkimo luopui Jokerit-projektistaan kesken Mestis-hakuprosessin ymmärrettyään, ettei hän ole sukurasitteensa vuoksi toivottu henkilö Suomi-kiekossa. Joel Harkimon isä Harry Harkimo on entinen Jokerien pääomistaja, joka vei seuran edustusjoukkueen KHL:ään vuonna 2014.

Joel Harkimo kommentoi asiaa viimeksi viime viikolla Twitterissä kertoessaan Team Jokerit oy:n konkurssihakemuksesta.

– Syksyllä tähän lähtiessä en osannut kuvitella, etten nimeni takia voisi olla mukana suomalaisessa jääkiekossa. Jokereissa mukanaolo oli aina ollut unelmani. Selvisi kuitenkin, että mukanaoloni on este Jokerien uudelle tulemiselle, Harkimo kommentoi.

MTV Urheilu ei tavoittanut Joel Harkimoa kommentoimaan Team Jokerit oy:n konkurssiin asettamista.

Lue myös:

    Uusimmat