MTV Urheilun selvityksen mukaan SM-liigaan pyrkivän Jokerien uuden taustayhtiön nimeksi tulee Team Jokerit Oy.

Jokerien taustalla käyty valtataistelu näyttäisi kääntyneen julkisuudessa Joel Harkimon nimen ja kasvot saaneen ryhmittymän voitoksi, kun logon ja nimenkäyttöoikeuden omistava junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry päätyi sopimukseen sen kanssa.

Joel Harkimon taustalla vaikuttavan rahoittajan henkilöllisyys tai henkilöllisyydet ovat pysyneet toistaiseksi varjeltuna salaisuutena, kuten myös kaikki tiedot mystisestä taustayhtiöstä.

MTV Urheilun tekemän selvityksen mukaan uuden taustayhtiön nimeksi tulee Team Jokerit Oy. Vielä toistaiseksi tunnistamatonta nimeä Ahold VI Oy käyttävä yhtiö on pannut vireille nimenmuutosilmoituksen viime viikolla.

Kaupparekisteriotteen mukaan yhtiön ainoa varsinainen jäsen on lakitoimisto I&O Partnersin osakas Leif Itäinen. MTV Urheilu tavoitti tiistaina puhelimitse niukkasanaisen Itäisen.

– Valitettavasti en lain mukaan saa kommentoida sanallakaan, mitä saan täällä tietää toimeksiannoista. Joudun valitettavasti sanomaan, että en kommentoi, Itäinen sanoi.

– Minulla ei ole lupaa kommentoida näitä asioita, enkä sitä tee.

I&O Partnersin toinen osakas Risto Ojantakanen on merkitty yhtiön varajäseneksi, mutta oletettavasti kumpikaan mainituista lakimiehistä ei ole Joel Harkimon taakse kätkeytyvä rahoittaja.

Siten mysteerisijoittaja pysyy yhä julkisuuden tavoittamattomissa.

Jokerit ry tiedotti viime viikolla olevansa osaomistajana uudessa taustayhtiössä.

Joel Harkimon rooli epäselvä

Toistaiseksi haastattelupyynnöistä kieltäytynyt Joel Harkimo kertoi viime viikolla Twitterissä, ettei ainakaan itse ole tulevan Jokerit-hankkeen keulakuva.

Jokerien entinen omistaja ja Joelin isä Harry Harkimo on puolestaan toistuvasti kiistänyt olevansa tekemisissä uuden hankkeen kanssa.

MTV Urheilun tietojen mukaan sukunimi Harkimo on monelle SM-liigaseuralle punainen vaate, vaikka kyseessä olisi vain sillat sarjaan polttaneen Harry Harkimon pojasta.

Joel Harkimon kerrotaan olleen avainroolissa siinä, että Jokerien nimenkäyttöoikeus siirtyi KHL-aikaisen seurajohtajan Jari Kurrin omistamalta Jokerit Hockey Club Oy:ltä uudelle taustayhtiölle.

Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien mukaan juuri Harkimo oli yhteydessä Teemu Selänteeseen ja Keijo Säilynojaan, jotka tavoittelivat asemaa Jokerien tulevan edustusjoukkueen taustayhtiönä vasta perustetulla Naurava Narri Oy:llä.

Selänteen HS:lle antamien kommenttien perusteella hän ei ole kiinnostunut yhteistyöstä toisen taustayhtiön kanssa.

IL: Kurrin työntekijät siirtyivät uuteen taustayhtiöön

Iltalehden mukaan tuorein käänne on se, että Jari Kurrin omistaman Jokerit Hockey Club Oy:n lomautetut työntekijät ovat siirtyneet uuden taustayhtiön työntekijöiksi salassapitosopimuksen allekirjoituksen kautta.

Jokerien A-juniorien joukkue on puolestaan siirtynyt junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry:n alaisuuteen. Jääkiekkoliitto tiedotti asiasta tiistaina.

Kaudeksi 2023–2024 SM-liigapaikkaa tavoittelevan Jokerien paluuhankkeelle tulee kiire, sillä lisenssihakemuksen takaraja ensi kaudelle on 31. lokakuuta. Silloin seuran KHL-kytkyjen pitää olla uskottavasti katkaistu, ja taustayhtiöllä on oltava vankan rahoituksen lisäksi myös selvät urheilulliset suunnitelmat sekä määritelty kotihalli.

Jokerien kotihallina toiminut Ilmalan areena on toistaiseksi käyttökelvoton, koska sen suurimmat omistajat ovat pakotteiden kohteena olevat venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

Useita sijoittajia kiinnostavan areenan myynnin edistymisestä ei ole toistaiseksi tullut vielä konkreettisia merkkejä.

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja