Joel Harkimo kertoo podcastissa, miksi vetäytyi Jokereista: "Oma unelma murskaksi"

Tulosruutu: Jokerien Mestis-hakemus hyväksyttiin ehdollisena, näin tilanne seuraavaksi etenee

Joel Harkimo kertoi ensi kertaa laajemmin osallisuudestaan Helsingin Jokerien uudelleenrakennusprojektissa. Harkimo taustoitti kokonaisuutta Seminuoret sijoittajat -podcastissaan

Loppuvuonna 2022 kävi ilmi, että entisen Jokerit-omistajan Harry Harkimon poika Joel Harkimo oli hankkinut paluuta puuhanneen Team Jokerit Oy:n osakkeet kokonaisuudessaan. 

– Suunnitelma oli koko ajan kasata laaja Jokerit-henkinen omistuspohja. Oma suunnitelmani oli, että jäisin pienellä osuudella mukaan, Joel Harkimo taustoitti podcastissa. 

Viime keväänä KHL:stä vetäytynyt Helsingin Jokerit ajautui tuuliajolle, kun seura irtautui Venäjän liigasta. Joukkue ilmoitti nopeasti tavoitteekseen pelata Mestistä kaudella 2023—2024.

Kun Harkimon osallisuus tuli julki, hän sai valtavan määrän vastareaktioita. Hiljattain entisen seuraomistajan poika luopui osakkeistaan, kun uusi omistajaryhmä tuli julkisuuteen. 

– Oma unelma murskaantui, mutta se oli Jokereille selkeästi parempi homma, Harkimo totesi. 

Hän korostaa, ettei ollut missään vaiheessa jäämässä seuraan pääomistajaksi tai keulakuvaksi. Pelastusprojektiin Harkimon ajoi palo ja intohimo Jokereita kohtaan.

– Minulle ei ollut kynnyskysymys, omistanko viisi vai kymmenen prosenttia. Tärkeintä oli saada seura jaloilleen.

Taustayhtiön pääomistajana Harkimo oli omien sanojensa mukaan isossa roolissa kokoamassa Jokereiden nykyistä omistajaryhmittymää. Harkimo sai projektin vetäjäksi Viima Hockeyn omistajana tunnetun Mikko Saarnin

Kaksikon yhteinen tausta ulottuu Pohjois-Amerikkaan. Saarni oli mukana Olli Jokisen kiekkoakatemiassa, jossa Harkimon nuorempi veli pelasi.

– Otin syksyllä Mikkoon yhteyttä ja pyysin, että lähtisikö hän tekemään urheilupuolta.

Jokerien Mestis-hakemus hyväksyttiin tiistai-iltana ehdollisena. Uudessa omistajaryhmässä ovat Saarnin lisäksi mukana seuralegenda Ossi Väänänen, NHL-aktiivit Esa Lindell ja Teuvo Teräväinen sekä muun muassa tuottajavelho Markus Selin

– Se oli henkilökohtaisesti kova päätös, että jättäydyn pois. Koin, että se on ainoa oikea tapa auttaa Jokereita eteenpäin, Harkimo myönsi.

Jokerien on toteutettava omistusjärjestelyt ja pääomitus lisenssihakemuksessa kuvatulla tavalla 31. maaliskuuta mennessä. Varsinaiset Mestis-lisenssit ensi kaudelle myönnetään huhtikuun aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat