Sveitsin poliisi: Moskeijassa ammuskellut 24-vuotias oli erittäin kiinnostunut okkultismista

Sveitsissä eilisiltaisesta moskeijassa tapahtuneesta ammuskelusta epäilty mies on kuollut, tiedottaa Sveitsin poliisi. Epäillyn ampujan kerrotaan olleen 24-vuotias ghanalaista alkuperää oleva Sveitsin kansalainen. Hän oli pakkomielteisen kiinnostunut okkultismista eli salatieteestä, sanoi poliisi tiistaina. 

Mies tuli kaupungin keskustassa sijaitsevaan islamilaiseen keskukseen maanantaina iltapäivänä ja avasi tulen. Hän ampui useita laukauksia kohti paikallaolijoita, joista valtaosa oli Pohjois-Afrikasta, Somaliasta ja Eritreasta.

Tulituksessa haavoittui kolme miestä, kaksi vakavasti ja kolmas lievemmin. Kaikkien tila on poliisin mukaan nyt vakaa.

Poliisi löysi epäillyn ampujan ruumiin pian veriteon jälkeen muutama sata metriä rukoushuoneesta. Miehen arvellaan tehneen itsemurhan.   

Poliisi ei ottanut kantaa veriteon motiiviin, mutta mikään ei viranomaisten mukaan toistaiseksi viittaa siihen, että miehellä olisi kytköksiä terroristijärjestöihin tai äärioikeistolaisiin liikkeisiin.

Sveitsin mediassa on viime aikoina ollut runsaasti kirjoituksia, joissa maan moskeijoita on syytetty yrityksistä radikalisoida pyhäköissä kävijöitä. Sveitsissä on vajaa puoli miljoonaa muslimia.

Lue myös:

    Uusimmat