Mainos

Kanadan moskeija-ampuja on kertonut ihailevansa Trumpia – sai syytteet kuudesta murhasta

Kanadassa moskeijaiskun ampujaksi epäilty mies on saanut syytteet kuudesta murhasta ja viidestä murhayrityksestä, ilmoitti poliisi. Poliisin edustajan mukaan tapaukseen liittyen on odotettavissa lisää syytteitä, niistä osa terrorisyytteitä. 

Quebecin kaupungissa moskeijaan tehdyn hyökkäyksen selvittämiseksi on edelleen voimassa etsintälupia.  

Ampujaksi epäilty on 27-vuotias kanadanranskalainen politiikan yliopisto-opiskelija. Hän on kertonut ihailevansa Yhdysvaltain uutta presidenttiä Donald Trumpia

BBC kertoo, että poliisin mukaan tulituksessa kuoli kuusi 39-60-vuotiasta miestä. Aiemmin poliisi on kertonut uhrien olevan 35-70-vuotiaita. Uhreista kaksi oli mediatietojen mukaan Ghanan kansalaisia. 

Poliisi ei ole toistaiseksi halunnut arvioida hyökkäyksen motiivia. ABC:n mukaan eräs poliisilähde luonnehti syytettyä "yksinäiseksi sudeksi". Kanadan median mukaan epäillyllä on sympatioita äärioikeistoa kohtaan. 

Isku tehtiin sunnuntai-iltana paikallista aikaa. Hyökkäyksen jälkeen otettiin kiinni kaksi ihmistä, joista toista epäillään ampujaksi. Toista aluksi kiinni otettua pidetään syyttäjän mukaan nyt todistajana. 

Moskeijassa oli ampumisen aikaan noin 50 ihmistä. Tulitus tapahtui CBC:n mukaan rakennuksen alaosassa, missä oli enimmäkseen miehiä. Useimmat naiset ja lapset olivat ylemmässä kerroksessa. 

Quebec sijaitsee Itä-Kanadassa noin 240 kilometrin päässä Montrealista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.