Mainos

Sveitsissä kaksi ihmistä ammuttu kahvilassa, epäillyt karussa

Sveitsissä kaksi ihmistä on ammuttu kahvilassa Baselin kaupungissa torstai-iltana, kertoo poliisi. Lisäksi haavoittunut on kolmas uhri. Hänen on kerrottu olevan kriittisessä tilassa.  

Ampumisesta epäillään kahta miestä, jotka olivat poliisin mukaan saapuneet Cafe 56 -nimiseen kahvilaan iltakahdeksan jälkeen paikallista aikaa. Miesten kerrotaan ampuneen useita laukauksia. Poliisi etsii epäiltyjä, ja kahvilan viereinen katu on suljettu. 

Silminnäkijät kertoivat epäiltyjen paenneen Baselin rautatieaseman suuntaan. 

Kahvilan muut asiakkaat eivät tiettävästi haavoittuneet. 

Ampumisen motiivista ei ole tietoa. Poliisi on pyytänyt yleisöltä vihjeitä illan surmiin liittyen. 

"Kahvilalla aiemmin huono maine" 

Tapahtumapaikka on pieni kahvila, joka sijaitsee asuinlähiössä. Paikallinen asukas arvioi Basler Zeitung -lehdelle, että kahvilalla ei ole nykyisin huonoa mainetta. Vuosia sitten se oli kuitenkin hänen mukaansa tunnettu yhteyksistä huumemaailmaan. 

Ampuma-aseilla tehdyt surmat ovat harvinaisia Sveitsissä. Asevelvollisuuden suorittaneet saavat Sveitsissä kuitenkin säilyttää aseitaan kotona. Tätä oikeutta on aika ajoin arvosteltu, kun palvelusaseita on väärinkäytetty. Sveitsin kahdeksalla miljoonalla asukkaalla on nykyisin noin kaksi miljoonaa asetta kodeissaan. 

Tammikuussa sotilaspukuun sonnustautunut mies haavoitti ampumalla kahta poliisia Sveitsin koillisosassa, kun nämä olivat tekemässä kotietsintää epäillyn kannabisviljelmän vuoksi. Mies ampui lopulta itsensä pakomatkan päätteeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.