Mainos

Sveitsin kahvila-ampumisen uhrit olivat albanialaisia

Kaikki kolme Sveitsin eilisen kahvila-ampumisen uhria olivat albanialaisia. Kuolleet olivat 28- ja 39-vuotiaita, vakavasti loukkaantunut 24-vuotias. Poliisin mukaan ampumisen taustalla ei ole terroristista motiivia.

Baselin kaupungissa olevaan kahvilaan saapui eilen illalla kello kahdeksan aikaan kaksi miestä, jotka alkoivat ampua. Miesten kerrotaan ampuneen kahvilassa useita laukauksia.

Poliisi etsii miehiä edelleen. Silminnäkijät kertoivat epäiltyjen paenneen Baselin rautatieaseman suuntaan. Poliisi on pyytänyt yleisöltä vihjeitä illan surmiin liittyen. 

"Kahvilalla aiemmin huono maine" 

Tapahtumapaikka on pieni kahvila, joka sijaitsee asuinlähiössä. Paikallinen asukas arvioi Basler Zeitung -lehdelle, että kahvilalla ei ole nykyisin huonoa mainetta. Vuosia sitten se oli kuitenkin hänen mukaansa tunnettu yhteyksistä huumemaailmaan.

Serbian yleisradioyhtiö on aiemmin raportoinut, että albanialaisella rikollisliigalla on Sveitsissä siteitä heroiinikauppaan, mutta poliisin mukaan ampumisen motiivit eivät ole täysin selvillä.

Ampuma-aseilla tehdyt surmat ovat harvinaisia Sveitsissä. Asevelvollisuuden suorittaneet saavat Sveitsissä kuitenkin säilyttää aseitaan kotona. Tätä oikeutta on aika ajoin arvosteltu, kun palvelusaseita on väärinkäytetty. Sveitsin kahdeksalla miljoonalla asukkaalla on nykyisin noin kaksi miljoonaa asetta kodeissaan.

Tammikuussa sotilaspukuun sonnustautunut mies haavoitti ampumalla kahta poliisia Sveitsin koillisosassa, kun nämä olivat tekemässä kotietsintää epäillyn kannabisviljelmän vuoksi. Mies ampui lopulta itsensä pakomatkan päätteeksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.