Mainos

Aseharrastaja uhkasi ampua "napin otsaan" – asunnosta löydettiin kaksi laitonta asetta ja räjähdepötköjä

Espoolainen metsästäjä, aseharrastaja ja reserviläisliittolainen tuomittiin laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja räjähderikoksesta sakkoihin Espoon käräjäoikeudessa.

Tapahtumat alkoivat baarista, jossa aseharrastaja ja uhri istuivat samassa seurueessa. Baari-illan kuluessa oli niin sanotusti "auottu päätä", ja aseharrastaja oli ilmaissut tyytymättömyytensä siitä, että silloin vielä aviossa ollut uhri tapaili tämän avovaimon tytärtä. Lopuksi juomisen jatkuessa mies oli todennut, että uhri saa "napin otsaan", jos ylittää vielä tämän asunnon kynnyksen.

Luvattomat aseet ja kaksi pötkö räjähteitä

Uhattu mies tunsi uhkaajan aseharrastukset, ja tämä konkretisoi uhkausta. Lisäksi hän lisäksi piti miestä alkoholin vaikutuksena arvaamattomana. Teolla oli todistajia, joten oikeus piti tapausta selvänä.

Miestä syytettiin lisäksi toisesta laittomasta uhkauksesta, mutta siitä ei oikeuden mukaan ollut riittävää näyttöä.

Tapauksen tiimoilta selvisi, että uhkauksen esittäneellä miehellä oli kotonaan luvallisten aseidensa lisäksi luvaton Eibar-pistooli sekä merkinantopistooli. Kyseessä olivat hänen isänsä kuolipesästä saadut muistoesineet, joiden tunne- ja muistoarvoa hän kuvaili suureksi. Mies kertoi erehtyneensä siitä, millaiset luvat aseisiin olisi vaadittu.

Lisäksi hänen asekaapistaan löydettiin kaksi pötköä eli noin 150–200 gramman edestä nitroglyseriinipohjaista räjähdettä. Kyseessä oli niin sanottu kantopommi, mutta koska räjähde oli miehen mukaan yli 60 vuotta vanha, hän uskoi sen olevan vain pussillinen hiekkaa, koska räjähdeaine ajan saatossa haihtuu pois. Ase oli peräisin sukulaisten tilalta, ja oli hänen mukaansa "vain jäänyt hänelle".

Mies tuomittiin 75 päiväsakkooon eli 450 euron rangaistukseen, minkä lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille 300 euroa laittoman uhkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä. Oikeus perui Eibar-merkkisen pistoolin ja merkinantopistoolin takavarikon, ja määräsi palautettavaksi miehelle, mikäli lupahakemus niihin hyväksytään.

Juttua ja otsikkoa korjattu 14. lokakuuta kello 16.08: Mies ei ollut lain tarkoittama asekeräilijä, vaan hänen aseensa olivat harrastusaseiden lisäksi muistoaseita. Varsinaista kokoelmaa keräilyharrastuksen muodossa hänellä ei tiettävästi ollut. Lisäksi korjattu Eibar-aseen merkki oikeaan kirjoitusasuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.