Mainos

Arvostelu Räsästä kohtaan kasvaa jo puolueen sisälläkin

Kritiikki puoluejohtaja Päivi Räsästä kohtaan on voimistunut myös kristillisdemokraattisen puolueen sisällä. Puolueen nuortenjärjestön puheenjohtaja toivoo Räsäsen saavan haastajia puoluekokouksen johtajavaalissa elokuussa.

KD Nuoria johtavan Lauri Kangasniemen mukaan Räsäsen puheesta vastikään noussut kohu ei ole ainakaan nostanut puolueen kannatusta.

- Toivoisin, että tällaisilta voitaisiin välttyä tulevaisuudessa, Kangasniemi sanoo.

Räsänen sanoi puheessaan Kansanlähetyspäivillä, että kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

- Räsäsen analyysi moraalin ja lain suhteesta oli oikea, mutta ihmettelen, miksi se piti erityisesti ottaa Suomessa esiin, kun se viittaa totalitaristisiin valtioihin.

Perhepuolueen pitäisi houkutella erityisesti lisää keski-ikäisiä perheellisiä äänestäjiä, sanoo Kangasniemi. Lisäksi hän pitää hälyttävänä, että puolueen kannatus alle 30-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa on erittäin niukkaa.

- Faktahan on se, että meistä on uskovaisten puolueen mielikuva, mikä on mielestäni harmillista, koska koen, ettei se voi olla edellytys puolueessa toimimiselle. Pitäisi olla seinät leveällä ja katto korkealla.

"Tiukkapipon leima"

Räsänen on julkisuudessa leimautunut tiukkapipoiseksi moralisoijaksi, puolueen varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi harmittelee.

- Kuva on yksipuolinen. Räsänen on paljon laaja-alaisempi ja asioihin perehtyvä.

Ahvenjärvi toivoo uusia kasvoja puoluejohtoon osapuilleen vuoden kuluttua. Jotta johtajakisa olisi vakuuttava, puolueen näkyvät hahmot, kuten Sari Essayah, pitäisi Ahvenjärven mielestä saada mukaan. Koska haastajia ei kuitenkaan juuri nyt ole tiedossa, Ahvenjärvi tähyää tulevaisuuteen.

- Ensi vuoden kesällä tilanne voitaisiin arvioida uudestaan, kun vaalikausi alkaa olla lopuillaan. Se vaatisi kuitenkin ylimääräistä puoluekokousta.

Saamistaan kannustuksista huolimatta Ahvenjärvi itse ei ainakaan nyt lämpene ehdokkuudelle.

Räsänen on johtanut kristillisdemokraatteja vuodesta 2004. Puoluekokous on ensi kuun lopulla.

Ahvenjärvi kertoi näkemyksistään ensiksi Ylelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.