Arviot Soneran johtajuuskriisistä voimistuvat

Teleyhtiö Soneran johtamisen on kuvattu ajautuneen kriisiin. Lehtitietojen mukaan yhtiön kaaos henkilöityy toimitusjohtaja Kaj-Erik Relanderiin.

Sonerassa tuulee

Helsingin Sanomien mukaan Soneran tuore toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander on lyhyessä ajassa saanut yhtiön johdon tilaan, jota kuvataan lähes kaoottiseksi. Lehti on haastatellut lukuisia johtoa lähellä olevia tahoja, jotka haluavat pysyä nimettöminä.
Eräs syy johdon sekasortoon on se, ettei Relander ole onnistunut luomaan Soneralle selkeää strategiaa. Monet arvostelevat Soneraa myös liian suuresta riskinotosta mm. kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen kaupoissa. Lisäksi johtajia on siirretty syrjään kiihkeällä vauhdilla.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Relanderin ja useiden hänen alaistensa välillä vallitsee vaikea luottamuspula, eikä ongelmista ja organisaatiomuutoksista keskustella avoimesti edes asianomaisten kesken. Useat lähteet vahvistavat, että Soneran ylimmässä johdossa eletään "johtamistyhjiössä". Ongelmia on tiettävästi kärjistänyt se, ettei Relander ole kovin taitava henkilöstöasioissa.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat