Mainos

Arvio: Suomalaiset veronmaksajat joutuvat raottamaan kukkaroaan Kreikalle

Euroalueen velkakriisi ei ole suinkaan vielä ohi, mutta merkkejä tilanteen paranemisesta on jo ilmassa, arvioi MTV3 Uutisten Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Hänen mukaansa tilanne on helpottunut rahoitusmarkkinoilla ja erityisesti kriisimaat Italia sekä Espanja saavat lainarahaa entistä halvemmalla. Nurmisen mukaan tämä pohjustaa sitä, että luottamus euroalueeseen on parantunut, vaikka se on enimmäkseen Euroopan keskuspankin ansiota.

– Poliitikoiden ei ole vielä syytä juhlia yhtään, sillä monta tummaa pilveä on vielä edessäpäin. Luottamus tulee vain ja ainoastaan Euroopan keskuspankilta, joka on luvannut tukea rajattomasti kriisimaita, jos ongelmia syntyy, Nurminen sanoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hänen arvionsa mukaan edessä onkin vielä suurissa veloissa painivien Kreikan velkojen velkasaneeraus, mikä koituisi myös suomalaisten veronmaksajien kohtaloksi.

– Rohkenisin veikkaamaan, että Kreikan velkasaneeraus on edessä. Myös suomalaiset veronmaksajat joutuvat raottamaan kukkaroon. Tuskin Kreikka pääsee takaisin jaloilleen, Nurminen analysoi.

(MTV3)

Katso Tapio Nurmisen juttu (Huomenta Suomi 23.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.