Artturi Lehkosta muistutettu HIFK:n aamujäiden tapahtumista yli 20 vuotta – "Panikoi, että häneltä lähtee työpaikka"

NHL-tähti Artturi Lehkonen jyrättiin HIFK:n aamujäillä, kun hän oli alle kouluikäinen – ”Hänellä iski ihan hirveä paniikki” 1:13
NHL-tähti Artturi Lehkonen jyrättiin HIFK:n aamujäillä, kun hän oli alle kouluikäinen – "Hänellä iski ihan hirveä paniikki."

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen palaa myös aikaansa SM-liigassa NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa. Lehkonen kertoo myös lapsuusvuosistaan, kun hänen Ismo-isänsä valmensi HIFK:ta. Hän koki tuolloin myös kovan tärskyn, mitä on muisteltu ahkerasti. 

Kun Siim Liivik kysyy Artturi Lehkoselta suosikkipelaajaa SM-liigasta hänen nuoruusvuosiltaan, vastaus tulee heti: Jan Caloun

– Häntä ei puolustaminen kiinnostanut ollenkaan, Lehkonen nauraa. 

– Kyllä hän kiekkoa osasi laittaa reppuun. Sen takia hän oli varmaankin minun lempparini, NHL-pelaaja jatkaa tshekkihyökkääjä Calounista, joka mätti hirmutehoja HIFK:ssa 90-luvun lopussa ja oli johdattamassa seuraa mestariksi keväällä 1998.  

Kun Lehkonen kasvoi itse liigapelaajan mittoihin, hän ponnahti esiin KalPassa kausilla 2012-2014. Tuolloin huomio kiinnittyi NHL:stä Kuopioon palanneeseen Sami Kapaseen

– Häntä oli siisti katsoa. Miten hän valmistautui… hän oli oikeasti ammattilainen. Sen huomasi kaikesta olemisesta ja tekemisestä. Kun pelattiin jääkiekkoa, hän laittoi kaiken siihen, Lehkonen kehuu. 

Sitten Lehkonen paljastaa tarinan ajoilta, kun hänen isänsä Ismo Lehkonen toimi HIFK:n päävalmentajana vuosina 1999-2001. Tuolloin 4-5-vuotias Artturi pääsi mukaan myös HIFK:n pelipäivän aamujäille luistimilla. 

– Minä en tätä niin hyvin muista, mutta minua muistutetaan tästä, Artturi Lehkonen toteaa hymyillen. 

Kaukalossa kolahti. Ja toinen osapuoli oli HIFK:sta ja Leijonista tuttu legenda. 

– Hän rullasi minun ylitseni. Hänellä iski ihan hirveä paniikki, että "rullasin koutsin pojan ja minulta lähtee työpaikka tästä alta". Nousin ylös, ja sanoin että "hyvä takli", Lehkonen muistelee hekotellen. 

Kenestä kiekkolegendasta oli kyse? Pääkuvan videolla Artturi Lehkonen kertoo värikkään tarinan kokonaisuudessaan. NHL-tähdet feat. Siim on suomalaisten NHL-pelaajien syvähaastatteluista koostuva ohjelmasarja. Artturi Lehkosen jakso on katsottavissa kokonaisuudessaan MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat