Ärsyttääkö ääni?

Kodin ääneneristykseen kannattaa kiinnittää huomiota jo rakennusvaiheessa. Jälkikäteen se voi maksaa maltaita.

Moni kärsii naapureiden aiheuttamasta melusta. Paras tapa puuttua ongelmaan on eristää seinät esimerkiksi remontoinnin yhteydessä, jollei äänieristykseen ole kiinnitetty huomiota jo asuntoa rakentaessa.

Välipohjat eristämällä voidaan huomattavasti hiljentää naapurista kuuluvaa melua. Ääni etenee rakenteissa helposti, joten lattian, katon ja seinien liittymät on syytä tiivistää mahdollisimman hyvin.

Akustiikkalevyillä voidaan vähentää huoneen jälkikaiuntaa. Parketin kerrotaan vaimentavan ääniä muovimattoa tehokkaammin, mutta se täytyy ehdottomasti eristää villalla.

Runkorakenteiden, villojen ja levyjen tekeminen itse ei koidu suureksi kustannukseksi. Ammattilaisen tekemän äänieristyksen hinta voi sen sijaan kivuta pilviin. Tästä syystä äänieristykseen olisi hyvä kiinnittää huomiota jo rakennusvaiheessa.

Kerrostaloasunnoissa taloyhtiön olisi vastattava siitä, että alkuperäiset seinärakenteet vastaavat nykyaikaisia rakennusvaatimuksia. Tarvittaessa terveysviranomaiset voivat puuttua kiinteistön heikkoon äänieristykseen.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja