Arsène Wengeriltä mielenkiintoinen väite: "Me kaikki haluaisimme olla Maradona"

"Vuosituhannen maali"- Maradona taiteíli yhden MM-historian upeimmmista maaleista 4:33
"Vuosituhannen maali" – Diego Maradona taiteíli yhden MM-historian upeimmmista osumista.

Arsenalin entinen manageri Arsène Wenger ruotii värikkäin sanankääntein jalkapallolegenda Diego Maradonaa.

Maradonaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Argentiinalaistaituri voitti urallaan MM-kullan 1986 ja saavutti hopeaa seuraavissa MM-kisoissa 1990. Italian Serie A:n mestaruuttakin kahdesti Napolissa juhlinut Maradona eli kuitenkin jo pelaajauransa aikana railakkaasti ja käytti runsaasti päihteitä. Uraan mahtuivat dopingkäryt kokaiinista ja efedriinistä.

– Maradonassa on jotain maagista. Hän oli taiteilija taiteilijoiden ylellisyyksien kera, nero, joka eli omassa maailmassaan. Me kaikki haluaisimme olla Maradona sen myötä, mitä hän on, jos unohdetaan kaikki typerät asiat, jotka hän on tehnyt elämässään. Hän on täydellinen, hän on nero, Wenger ylisti argentiinalaisen Infobae-uutissivuston mukaan.

Wenger sai luotsata Maradonaa 2014 hyväntekeväisyysottelussa Roomassa.

– Oli nautinto valmentaa häntä, kun hän oli lähes 50-vuotias. Hän ei ollut hyvässä kunnossa, mutta kun pallo oli hänen jaloissaan, se oli maagista, Wenger kuvaili.

Nykyisin Kansainvälinen jalkapalloliiton Fifan globaalin jalkapallokehittämisen johtajana toimiva Wenger luonnehtii argentiinalaisjalkapalloilijoita ylipäätään yhdistelmäksi "teknistä laatua, suurta aggressiivisuutta ja kilpailullisuutta".

– Argentiinassa elämäntyyli on kovempi kuin Euroopassa. Jalkapallokulttuuri on todella suurta, todella intohimoista. Buenos Airesissa on monia seuroja, ja monet ihmiset ovat halukkaita kuolemaan niiden vuoksi, Wenger kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat