Sami Hyypiä ja Mika Väyrynen muistelevat juuri kuollutta Diego Maradonaa – "Käsittämättömän suurta"

3:16
Näin C Moren asiantuntijat Mika Väyrynen ja Sami Hyypiä kommentoivat suru-uutista Diego Maradonan kuolemasta.

Jalkapallomaailmaa kohtasi keskiviikkona suuri suru-uutinen argentiinalaissuuruus Diego Maradonan kuolemasta. C Moren asiantuntijat Sami Hyypiä ja Mika Väyrynen puhuivat Maradonan perinnöstä jalkapallolle tuoreeltaan MTV Uutiset Livessä.

– Haikea olo. Hän oli aikamoinen persoona, ja mitä hän on futikselle tehnyt hyvässä ja pahassa. Hän on ollut otsikoissa jos jonkinmoisissa vuosien varrella. Varmaan jokainen jalkapalloihminen ja muutkin ihmiset muistavat Jumalan käden, Hyypiä sanoi viitaten kuuluisaan maaliin, jonka Maradona teki teki Englantia vastaan MM-kisojen puolivälieräottelussa Meksikossa vuonna 1986.

Hyypiä, 47, oli noihin aikoihin teini-ikäinen, ja hän muistaa ottelun edelleen hyvin. Maailmanmestaruuden noissa kisoissa voittanut Argentiina vei pelin lukemin 2–1, ja Maradona teki siinä Jumalan käsi -osuman lisäksi ottelun voittomaalin, joka valittiin myöhemmin kansainvälisen jalkapalloliiton äänestyksessä vuosisadan maaliksi.

Maradona iski tuon maalinsa 60 metrin mittaisesta läpiajosta, jossa hän ohitti kymmenessä sekunnissa neljä Englannin kenttäpelaajaa ja maalivahdin.

– Se toinen maali, jonka Maradona teki, on varmaan yksi kaikkien aikojen hienoimmista maaleista MM-kisoissa, Hyypiä kehui.

Maradonaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Mika Väyrynen, 38, luonnehtii hänen merkitystään jalkapallolle "käsittämättömän suureksi".

– Jos miettii itseäänkin, niin jalkapallon aloittaessani 80-luvun lopussa ja 90-luvulla pihapeleissä oltiin aina Maradonaa. Kun uutinen tuli, kylmät väreet iskivät itselleni heti.

– Se, mitä Maradona on tuonut jalkapallomaailmalle niillä suorituksilla Napolissa, Barcelonassa, Argentiinan maajoukkueessa… se, mitä ne ovat merkinneet futikselle, on käsittämättömän suurta, Väyrynen sanoi.

60-vuotias Maradona kuoli sydänkohtaukseen keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja