Cristiano Ronaldoa läheltä seurannut professori esitti hurjan arvion portugalilaistähdestä – pelejä vielä viisikymppisenä?

Norjan teknis-luonnontieteellinen yliopiston lääketieteen professori Jan Helgerud näki takavuosina Real Madridissa lähietäisyydeltä myös Cristiano Ronaldon työskentelyä. Helgerud esitti nyt hurjan arvion siitä, miten pitkään portugalilainen jalkapallotähti voi vielä jatkaa peliuraansa.

Helgerud teki aiemmin useiden vuosien ajan läheistä yhteistyötä Real Madridin kanssa antaen neuvoja kestävyys- ja voimaharjoitteluun. Cristiano Ronaldon intohimo treenaamiseen teki häneen sanalla sanoen vaikutuksen.

– Hän on todellinen urheilija. Hän tulee paikalle ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä, eikä kyse ole vain hiuksista, jotka ovat järjestyksessä ajallaan, Helgerud sanoi Norjan TV2:lle.

– Hänellä on uskomaton keskittymiskyky ja uskomaton intensiteetti. Hän myös nauttii pelien pelaamisesta koko ajan. Tunsin, että hän ajatteli sellaisen olevan mahtavaa. On aina mahdollisuuksia: miten voisi kehittyä, miten voisi tulla paremmaksi fyysisesti, teknisesti ja taktisesti.

Maailman parhaana jalkapalloilijana viidesti palkittu, nykyisin Juventusta edustava Ronaldo on 35-vuotias. Jalkapalloilijoilla ura on yleensä tuossa kohtaa vahvasti ehtoopuolella, mutta Helgerud ajattelee, että monet lopettavat ennenaikaisesti. Hän on arvioinut, että Ronaldon ura voisi kestää jopa 50 vuoteen asti.

– Fyysisesti nopeuden, voiman ja kestävyyden kanssa ei tule ongelmaa. Niin kauan kuin hänellä on motivaatiota eikä hän loukkaannu ja hän ylläpitää fyysistä harjoittelua, hän voi olla äärettömän hyvä pitkän aikaa vielä.

– Fyysisesti olen hyvin vähän huolissani, etteikö hän voisi jatkaa ainakin seuraavat viisi–kymmenen vuotta.

Yli nelikymppiset huippujalkapalloilijat ovat sula harvinaisuus. Vanhin MM-kisoissa pelannut pelaaja on egyptiläismaalivahti Essam El-Hadary, jolla oli ikää 45 vuotta MM-kisoissa 2018. Italian Serie A:ssa vanhin 20 viime vuoden aikana pelannut on maalivahti Marco Ballotta, joka tahkosi sarjaa vielä 44-vuotiaana.  


Lue myös:

    Uusimmat