Mainos

Armeniassa suruaika

Liput liehuivat tänään puolitangossa kautta Armenian, kun maa suri surmattua pääministeriään Vazgen Sarksjania ja muita hyökkääjien keskiviikkona parlamentissa tappamia ihmisiä.

Presidentti Robert Kotsharjan on määrännyt maahan kolmen päivän suruajan ja johtaa komissiota, jonka on määrä valvoa uhrien hautajaisia. Presidentti on myös vakuuttanut tilanteen olevan maassa vakaasti hallinnassa. Presidentin tiedottaja ilmoitti, että maan sisäministeri Suren Abramjan on jättänyt eroanomuksensa parlamenttiin tehdyn hyökkäyksen takia.

Armeija vaati tänään korkeimpien turvallisuusviranomaisten erottamista. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi Abramjanin todenneen, että hän eroaa pelkästään hyökkäyksen vuoksi eikä armeijan painostuksen takia. Myös presidentin kanslia väheksyi armeijan vaatimuksia erottamisista ja sanoi niiden vain heijastavan kansallista järkytystä.

Abramjan tunnettiin murhatun pääministerin Vazgen Sarksjanin läheisenä liittolaisena. Armenian parlamenttiin keskiviikkona tehdyssä iskussa kuoli yhteensä kahdeksan ihmistä, heidän joukossaan pääministeri ja parlamentin puhemies.

Armenian parlamentin valtaajat vapauttivat eilen kaikki 41 panttivankiaan ja antautuivat poliisille. Iskun uskotaan olevan outo henkilökohtainen protesti hallituksen korruptoituneisuutta ja köyhyyttä vastaan.
(STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.