Mainos

Armeija Washingtonin sarjamurhaajan perään

Armeija saattaa lähteä jahtaamaan sarjamurhaajaa Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on alustavasti luvannut armeijan apua jo yhdeksän ihmistä tappaneen ampujan kiinniottamisessa. Surmien lisäksi ampuja on haavoittanut kahta henkilöä Washingtonin alueella viimeisen kahden viikon aikana.

Viimeisin uhri joutui tappajan tähtäimeen eilen tavaratalon parkkipaikalla. Surman tiimoilta poliisi on julkistanut mm. valokuvat kahdesta autosta, joita tappaja on tiettävästi käyttänyt.

Puolustusministeriö Pentagon voi antaa poliisin käyttöön mm. lentokoneita ja erilaisia vakoilu- ja seurantalaitteita. Suunnitelmien mukaan matalalla lentävät lentokoneet voisivat antaa tiedustelu- ja etsintätukea poliisille. Puolustusministeriöllä on myös välineitä, joilla maassa ammuttu laukaus voidaan tunnistaa.

Oikeusministeriön pitää kuitenkin vielä selvittää, millaisen avun antaminen on laillista. Yhdysvaltain lakien mukaan armeija ei saa osallistua siviilioperaatioihin maan rajojen sisällä, vaan kansalliskaarti on tarkoitettu sisäisten kriisien hoitamiseen.

Kahdesta ajoneuvosta julkaistu kuvat

Viimeisin uhri, maanantaina yöllä Virginiassa ammuttu nainen, oli liittovaltion poliisin FBI:n työntekijä ja kahden lapsen äiti. Hänet ammuttiin paikoitusalueelle, kun hän oli miehensä kanssa lastaamassa ostoksia autoon ostoskeskuksen pysäköintialueella. Poliisi toivoo myös, että viimeisimmän murhan silminnäkijäkuvaukset veisivät poliisin tappajan jäljille.

Viranomaiset ovat julkaisseet kuvauksen kahdesta ajoneuvosta, joita murhaaja on tiettävästi käyttänyt. Myöskään sitä mahdollisuutta ei ole suljettu pois sitä, että kyseessä voisi olla terrorismista.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 16.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.