Mainos

Armeija kiinnostaa yhä naisia

Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen haki eilen päättyneessä haussa 517 naista. Hakijoita oli eniten Hämeen, Turun ja Porin sekä Helsingin sotilaslääneistä. Hakijoiden määrä vastaa puolustusministeriön asettamaa tavoitetta, jonka mukaan yhdestä kahteen prosenttia naisten ikäluokasta suorittaa varusmiespalveluksen, todetaan Pääesikunnasta.

Varusmieskoulutusta

Hämeen, Oulun, Kymen, Pohjois-Karjalan ja Mikkelin sotilaslääneissä naiset hakivat vapaaehtoiseen asepalvelukseen viimevuotista aktiivisemmin. Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeneiden määrä on vaihdellut viime vuosina melko vähän. Viime vuonna palvelukseen haki 555 naista ja toissa vuonna 444. Sitä ennen hakijoita on ollut kolmena edellisvuotena 705, 679 ja 793. Tilastoissa ei ole mukana erikoisjoukkoihin, kuten laskuvarjojääkäreiksi, sukeltajiksi tai lentäjiksi hakeneita.

Eilen päättynyt haku koski pääasiassa ensi vuotta, jolloin palvelukseen astumispäivät ovat 8. tammikuuta ja 9. heinäkuuta. Kuluvan vuoden heinäkuussa palvelukseen astuvaan saapumiserään tehdään lisäksi pieniä täydennyksiä. Varusmiespalveluksen on suorittanut vuodesta 1996 yhteensä 1265 naista. Naiset kutsutaan kertausharjoituksiin samoin perustein kuin miehetkin. Asepalveluksen suorittanut nainen on asevelvollisuuslain alainen sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.