Mainos

Ariel Sharon leikattiin uudelleen

Sharonin tila on kriittinen mutta vakaa. Kirurgit onnistuivat lähes viisi tuntia kestäneessä leikkauksessa tasaamaan painetta Sharonin aivoissa ja tyrehdyttämään verenvuoron.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on leikattu uudelleen. Sharonille aamupäivällä tehdyssä aivojen kuvauksessa paljastui uusi verenvuoto, minkä vuoksi toinen leikkaus oli välttämätön.

Leikkaus kesti lähes viisi tuntia. Sairaalan johtajan mukaan kirurgit onnistuivat tasaamaan painetta Sharonin aivoissa ja tyrehdyttämään verenvuodon. Sharonin tila on kriittinen mutta vakaa.

Sharon on ollut hengityskoneessa ja keinotekoisesti nukutettuna sen jälkeen, kun lääkärit luulivat jo onnistuneensa tyrehdyttämään verenvuodon hänen aivoissaan eilen. Sharon sai vakavan aivoverenvuodon toissapäivänä. Häntä on hoidettu siitä lähtien jerusalemilaisessa sairaalassa.

Olmert: Israelin hallitus toimintakykyinen

Israelin varapääministeri Ehud Olmert on ottanut Sharonin tehtävät hoitaakseen. Olmert vakuuttaa, että Israelin hallitus on toimintakykyinen Sharonin äkillisestä sairastumisesta huolimatta.

Olmert sanoi hallituksen lyhyen kriisikokouksen jälkeen, että vaikka Israelissa eletään juuri nyt vaikeita aikoja, hallituksen toiminnassa ei ole häiriöitä.

Israelin parlamentin puhemies pitää tärkeänä, että parlamenttivaalit pidetään ajallaan Sharonin terveydentilan äkillisestä heikkenemisestä huolimatta. Vaaleja ei tule siirtää ja poliittinen vakaus on säilytettävä, puhemies Reuven Rivlin sanoi israelilaisviestimien mukaan. Parlamenttivaalit on määrä järjestää 28. maaliskuuta.

Sharonin entinen Likud-puolue on puolestaan ilmoittanut, että sen ministerit eivät aiempien suunnitelmien mukaisesti aio erota hallituksesta toistaiseksi. Terveysministeri Dan Navehin mukaan Likudin eroaminen hallituksesta nykyisessä tilanteessa olisi "sopimatonta".

Oikeistolaisella Likudilla on hallituksessa neljä ministeriä. Puolueen kannatus on ollut laskussa sen jälkeen, kun Sharon lähti puolueesta ja perusti keskustalaisen Kadiman.

(MTV3-AFP)

(Kymmenen uutiset 06.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.