Mainos

Arhinmäki puolustaa liikenneministeri Kyllöstä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki puolustaa voimakkaasti puolueensa liikenneministeriä Merja Kyllöstä vasemmistoliiton puoluevaltuustossa.

Arhinmäen mukaan Kyllönen on tuulettanut ummehtuneita hyvä veli -verkostoja ja siivonnut vanhakantaista hallintokulttuuria ja näin odotettavissa on ollut vastaisku.

- Silloin keinoina voivat olla tarkoitushakuiset vuodot lehdistöön, virheelliset tiedot ja täysin perättömät väitteet jopa eduskunnan istuntosalissa.

Arhinmäki antaa myös tukensa Kyllösen liikennepolitikalle.

- Koko Vasemmiston yhdessä ajaman uuden liikennepolitiikan ytimessä on ollut siirtää suomalaista liikennettä pyöriltä raiteille. Se on juuri sitä sitä punavihreää liikennepolitiikkaa, jota varsinkin keskusta on eduskunnassa haukkunut.

Kyllönen joutui torstaina oppositiopuolue keskustan hampasiin eduskunnan kyselytunnillä. Oppositio epäili juuri liikenneministerin ohjeistaneen Liikennevirastoa, jonka julkisuuteen vuodettu muistio sisältää yhteensä miljardin leikkaukset maakuntien tiehankkeisiin. Kyllönen kiisti kiivasti kaikki väitteet eduskunnassa.

HS: Ministeriö ohjeisti kahteen kertaan Liikennevirastoa

Liikenne- ja viestintäministeriö ohjeisti Liikennevirastoa valtateiden parannussuunnitelmassa kahteen kertaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Tiesäästöjä koskevan muistion mukaan ministeriö määräsi ensin valtatie 6:n ja 8:n parannushankkeet uudelleen arvioitavaksi. Lisäksi se listasi uudelleen arvioitavaksi kuusi muuta tiehanketta, jotka on suunniteltu tehtäväksi vuoden 2016 jälkeen.

Tiedot käyvät ilmi myös HS:n haltuunsa saamista kirjeistä. HS:n mukaan ministeriö lähetti virastolle 4. kesäkuuta kirjeen, jossa se määräsi kahdeksan hanketta tarkistettavaksi uudelleen.

Liikenneministeri Merja Kyllönen vakuutti torstaina eduskunnassa, että ministeriö on ohjeistanut vain kuluvan hallituskauden eli 2013-2016 hankkeiden suunnittelua. Hän kertoo saaneensa muistion käsiinsä vasta perjantaina.

Ilta-Sanomat uutisoi, että muistio leikkaussuunnitelmista lähetettiin liikenne- ja viestintäministeriöön jo viikkoja sitten, mutta se ei päätynyt Kyllöselle asti.

(MTV3-STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 17.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.