Mainos

Arhinmäki: Maahanmuuttokeskustelu ajautunut sivuraiteille - Sdp:ssäkin

Vasemmistoliiton puheenjohtajan kansanedustaja Paavo Arhinmäen mielestä keskustelu maahanmuuttajista on mennyt hakoteille, kun on ryhdytty syyllistämään surkeisiin olosuhteisiin tuotettuja ulkomaisia työntekijöitä tai suojaa etsiviä turvapaikanhakijoita.

- Maassa maan tavalla pitää tarkoittaa sitä, että Suomessa toimivat yritykset noudattavat suomalaisia normeja ja työehtosopimuksia, Arhinmäki sanoi puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina Kouvolassa.

Arhinmäki paheksui aiemmin tänään Sdp:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen viikontakaista "maassa maan tavalla" -lausuntoa. Hän muistutti, että "maassa maan tavalla" -iskulausetta käyttivät rasistiset ryhmät jo 1980-luvulla.

- Silloin iskulause jatkui sanoilla "tai maasta pois". Tämän jatkon Urpilainen jätti sanomatta, Arhinmäki totesi.

Urpilainen selvitti itse lausuntoaan TV1:n Ykkösaamussa. Hän sanoi tarkoittaneensa lakien ja työelämän pelisääntöjen noudattamista.

Arhinmäen mielestä nykyisestä tilanteesta kärsivät surkeilla palkoilla huonoissa oloissa työtä tekevät ulkomaalaiset, mutta myös halpatyövoimalle työpaikkansa menettäneet suomalaiset työntekijät.

- Kun tasa-arvosta pidetään kiinni ja kilpailu kohti pohjaa estetään, on aivan sama, mitä kieltä työntekijä puhuu tai millaiset vaatteet hänellä on päällään, Arhinmäki sanoi.

Vasemmistoliitolle hyväksytään huomenna maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Puoluevaltuustolle lauantaina esitelty ehdotus ei herättänyt isompaa keskustelua. Valtuutettuja sytyttivät enemmän esimerkiksi kotimaan sairaalaolot ja liikenneyhteydet.

Ohjelmassa halutaan työnantajille velvollisuus tukea muuttajatyöntekijöidensä kieliopintoja, vaikka työssä selviäisikin vähemmällä suomen kielen taidolla. Esikoulua ehdotetaan pakolliseksi kaikille lapsille Suomessa.

Vasemmistoliitto sallisi huivin käytön kouluissa ja työpaikoilla, ellei siitä aiheudu vaaraa. Eräiden musliminaisten käyttämää, vain osan kasvoista näkyviin jättävää burkaa ei sen sijaan haluta Suomessa käyttöön.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.