Mainos

Arhinmäki luottoluokituslaskusta: Kolahdus suomalaisen oikeiston imagolle

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan luottoluokituksen lasku on kolahdus kovaa leikkauspolitiikkaa vaatineen suomalaisen oikeiston imagolle.  

-Parhaan luottoluokituksen säilyttäminen oli pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallituksen keskeinen tavoite. Luottoluokituksen lasku ei ole kuitenkaan todellisuudessa kovin dramaattinen asia. Esimerkiksi velankorot tuskin lähtevät nopeasti nousemaan, Arhinmäki kirjoittaa blogissaan.  

Hänen mukaansa syytä on huolella arvioida, mikä on muuttunut taloudessa niin, että Standard & Poor's pudotti luokitustaan.   

-Talouden heikkojen kasvunäkymien pitkittyminen vaikuttaa arvioon. On siis löydettävä keinoja, joilla talous saadaan kasvu-uralle. Hallituksen leikkauspolitiikka pikemminkin näivettää taloutta.  

Arhinmäen mukaan pääministeri Stubbin (kok.) hallitus karsastaa julkisen velan kasvua ja leikkaa mieluummin perusturvasta. Luokittajia ei hänen mukaansa kuitenkaan kiinnosta velan taso, vaan kasvunäkymät.  

-Parhaan kolmen A:n luokituksen maista kuitenkin esim. Kanadalla ja Iso-Britannialla velan suhde BKT:seen on noin 90 prosenttia ja Euroopan talouden jättiläisenä pidetyllä Saksalla noin 80 prosenttia.  

Suomella tuo luku on noin 60 prosenttia.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja