Mainos

Argentiinan poliisi pidätti turmayökerhon omistajan

Viranomaisten mukaan buenosaireslaisen tulipalossa tuhoutuneen yökerhon hätäuloskäynnit olivat lukossa, eivätkä ihmiset päässeet ulos. Kuolleita on ainakin 175 ja loukkaantuneita yli 700.

Argentiinan poliisi on pidättänyt Buenos Airesissa sijaitsevan yökerhon omistajan. Miehen omistamassa yökerhossa syttyi torstai-iltana tulipalo, jossa kuoli ainakin 175 ihmistä ja yli 700 loukkaantui.

Viranomaisten mukaan yökerhon hätäuloskäynnit olivat lukossa, eivätkä ihmiset päässeet ulos. Yökerhossa oli yksi suuri hätäuloskäynti ja useita pienempiä, mutta omistaja oli käskenyt lukita ne, jotta ihmiset eivät livahtaisi sisään maksamatta.

- Ahneuden vuoksi monet niistä ihmisistä, jotka olisi voitu pelastaa menettivät henkensä, sanoi Buenos Airesin pormestari Aníbal Ibarra.

Viranomaisten mukaan yökerholla oli lupa päästää sisään 1100 ihmistä, mutta onnettomuushetkellä sisällä oli eri lähteiden mukaan nelisentuhatta juhlijaa. Turmailtana yökerhossa oli Los Callejeros-yhtyeen konsertti, ja suurin osa juhlijoista oli 12-20-vuotiaita. Palo sai alustavien tietojen mukaan alkunsa ilotulitteesta.

Argentiinan hallitus on julistanut maahan kolmen päivän suruajan. Turma varjosti myös argentiinalaisten uudenvuoden viettoa.

Viranomaiset alkoivat tänään luovuttaa palon uhrien ruumiita omaisille määräten samalla, että onnettomuuden rikostutkinnan vuoksi uhreja ei saa polttohaudata.

Viranomaiset selvittivät samalla tietoja, joiden mukaan yökerhon naisten vessassa pidettiin lastenhoitolaa, jonne vanhemmat saattoivat jättää lapsensa konsertin ajaksi. Sisäministeri Aníbal Fernándezin mukaan palon uhrien joukossa olikin myös vauvoja ja pikkulapsia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.