Mainos

Argentiinan ja Uruguayn sellukiistan käsittely alkaa Haagissa

Yhtiön toimitusjohtajan mukaan on äärimmäisen epätodennäköistä, että oikeuskäsittelyllä olisi vaikutusta sellutehdashankkeeseen.

Argentiinan ja Uruguayn välisen sellutehdaskiistan käsittely alkaa huomenna Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa. Metsä-Botnian ja espanjalaisen Encen Uruguayn sellutehdashankkeista kansainvälisen kiistan nostanut Argentiina syyttää Uruguayta maiden välisen rajajokisopimuksen rikkomisesta.

Uruguayn Haagin tuomioistuimeen haastanut Argentiina vaatii Botnian sellutehtaan rakennustöiden keskeyttämistä ja lisäselvityksiä hankkeen ympäristövaikutuksista. Ensimmäinen käsittely Haagissa kestää kaksi päivää.

Metsä-Botnia ei ole kiistassa osapuoli. Yhtiön toimitusjohtajan Erkki Variksen mukaan on äärimmäisen epätodennäköistä, että oikeuskäsittelyllä olisi vaikutusta sellutehdashankkeeseen. Tehdasta rakennetaan parhaillaan Fray Bentosiin Länsi-Uruguayssa.

Botnian hallitus päätti eukalyptussellua tuottavan tehtaan rakentamisesta maaliskuussa 2005. Investointi nousee noin miljardiin dollariin eli noin 780 miljoonaan euroon. Se on suurin teollinen investointi Uruguayn historiassa.

Tehtaan lasketaan kasvattavan maan bruttokansantuotetta 1,6 prosenttia. Kyseessä on myös suurin suomalainen yksityinen teollinen investointi ulkomaille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.