Arduin suuntaa Pohjoisnavalle

Dominick Arduin aloitti tänään taipaleensa kohti Pohjoisnapaa.

Ranskalais-suomalainen Dominick Arduin yrittää ensimmäisenä naisena yksin Pohjoisnavalle. Urakka käynnistyi tänään Siperiasta, läheltä Khatangaa. Vaikeissa olosuhteissa Arduin eteni hiihtäen kahdeksan kilometrin matkan, kertoo Le Monde -lehti. Yritys saavuttaa Pohjoisnapa on Arduinin toinen. Vuosi sitten retki keskeytyi ja Arduin menetti osan varpaistaan paleltumisen seurauksena. Nyt varusteena ovat mm. sähkölämmitteiset kengät.

Arduinin tavoitteena on saavuttaa Pohjoisnapa huhtikuun lopulla. Reitin alkua hän pitää vaikeimpana osuutena, sillä jääolosuhteet ovat erittäin hankalat. Arduinin ahkio toimii myös kanoottina.

Ranskalaissyntyinen, 43-vuotias Arduin on asunut Suomen Lapissa viisitoista vuotta. Hänellä on myös Suomen kansalaisuus. Kokeneella seikkailijalla on tällä kakkosyrityksellään takanaan tukijoukko, minkä hän uskoo tuplaavan onnistumismahdollisuudet. Arduin saa varustetäydennyksiä kaksi kertaa retken aikana, sillä 51-kiloisena hänen olisi mahdotonta kuljettaa mukanaan 120 kilon taakkaa. Arduin kuljettaa siis mukanaan "vain" vajaan 80 kilon kuormaa.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat