Mainos

Arctic Sean omistajat sittenkin suomalaisia

Kaapatuksi ja kadonneeksi väitetyn rahtilaiva Arctic Sean omistaakin suomalainen yritys.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Maltalle liputetun laivan omistavan yhtiön Solchart Managementin omistajat ovat kolme vakinaisesti Suomessa asuvaa venäläistaustaista miestä.

M/S Arctic Sea -laivan omistaa Maltalle rekisteröity yritys jonka nimi on myös Arctic Sea. Tämän yhtiön kaikki omistajat asuvat Suomessa. Oy Solchart Management Ab on ollut rekisteröitynä Suomenkaupparekisteriin vuodesta 2001, kesäkuussa se tosin lopetti toimintansa ja omistajat perustivat samana päivänä kaksi uutta yhtiötä: White Sea ja Solchart Management. Molempien taustalla ovat samat Suomessa vakinaisesti asuvat kolme venäläistaustaista miestä.

Yhtiön toimitusjohtaja on Viktor Metvejev, ja hallituksen jäseninä ovat myös Aleksei Starodubov ja Vladimir Voronov.

Kaikilla on suomalainen sosiaaliturvatunnus, mikä osoittaa että he asuvat vakinaisesti Suomessa. Miesten mahdollisesta Suomen kansalaisuudesta ei ole tietoa.

Yrityksen nimissä on peräti kaksikymmentä matkapuhelinliittymää, lähes kaikki ilman käyttäjän nimeä.Solchart Managementin toimisto on Eiranranta 5:ssä ja yrityksellä on toinen osoite Kulosaaressa, ilmeisesti asunto.

Kaupparekisterin juristin tulkinnan mukaan yhtiö on yksiselitteisesti suomalainen.

Solchartin liikevaihto oli toissavuonna runsaat 24 miljoonaa euroa, viime vuonna puolet siitä oli kadonnut. Nyt on kadonnut myös yhtiön laiva.

Venäjälle laivan löytymisestä on tullut kunnia-asia: presidentti Dmitri Medvedev antoi tänä aamuna puolustusministeriölleen käskyn löytää laiva, keinolla millä hyvänsä. Kaksi ydinkäyttöistä sukellusvenettä onkin lähetetty Portugalin rannikolle Venäjän laivaston pinta-alusten tueksi.

Eilen aluksen nimi ilmestyi algerialaisen sataman saapuvien listalle mutta tänään se taas poistettiin.

Katso Merja Sundströmin juttu (Kymmenen uutiset 12.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.