Mainos

Arctic Sean kaappauksen syy selviämässä

Rahtialus Arctic Sean viimekesäisestä kaappausdraamasta on saatu uutta tietoa.

Nelosen uutisten mukaan kaappauksen motiivi liittyy todennäköisesti laivan omistavan suomalaisyhtiön toimitusjohtaja Viktor Matvejevin bisneksiin tai muihin taustoihin.

KRP:n kansainvälisen rikostutkinnan päälinja on, että kaappareiden tosiasiallinen kohde oli Matvejev. Kaapparit vaativat Matvejevilta 1,5 miljoonan euron lunnaita aluksesta.

- Toki tämä vaihtoehto on ollut mukana tutkimuksessa jo alusta lähtien yhtenä vaihtoehtona, niin kuin tämäntyyppisissä jutuissa aina. Nyt olemme sen ottaneet yhtenä vahvana tutkintalinjana, vahvistaa KRP:n tutkinnanjohtaja Rabbe von Hertzen MTV:n uutisille.

Hertzen kuitenkin painottaa MTV:n uutisille, että kyseessä ei kuitenkaan ole ainoa tutkintalinja, vaan hypoteesi, jonka perusteella keskusrikospoliisi tutkii asiaa.

- Esitutkinnassa tulleiden seikkojen perusteella, joihin en voi tarkemmin mennä, tämä tutkintalinja on nyt vahvistunut.

Nelosen uutisten lähteiden mukaan Arctic Sea ei valikoitunut kaappareiden kohteeksi Itämerellä sattumalta. Salaisesta lastista ei myöskään ole näyttöä, vaan motiivia etsitään epäillyn törkeän kiristyksen uhriksi joutuneen asianomistajan Matvejevin kautta.

Matvejevia ei KRP:n mukaan epäillä rikoksesta.

Katso KRP:n tutkinnanjohtaja Rabbe von Hertzenin haastattelu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.