Mainos

Arajärvi: Työllisyys tärkeä myös vanhusten kannalta

Tasavallan presidentin puoliso valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi pitää työllisyystilanteen paranemista ensiarvoisen tärkeänä asiana myös vanhusten hyvinvoinnin kannalta.
-Joka kerta kun työtön työllistyy, hän lakkaa käyttämästä sosiaaliturvaa ja alkaa maksaa sitä. Ja aina paremmin rahat riittävät siihen mihin niitä tarvitaan.

Pentti Arajärvi

Arajärvi puhui Turussa Turun vanhustyön neuvottelukunnan 25-vuotisjuhlassa. Tilaisuus oli hänen ensimmäinen esiintymisensä tasavallan presidentin puolisona. Puheessaan hän käsitteli laajasti pohjoismaisen yhteiskunnan vanhukselle tarjoamaan turvaa. Parannettavaakin vielä löytyi, mm. avohuoltoa olisi jatkuvasti kehitettävä.
-Omassa kodissa olisi voitava asua mahdollisimman pitkään. Kuntien talouden on oltava sellaisessa kunnossa, että palvelut ovat riittäviä. Sitten kun ei enää selviä kotona, on voitava päästä hyvään ja ihmisarvoisen mukaisen hoitoon, Arajärvi vaati.

Hän oli huolestunut eräistä viime aikojen tutkimuksista, joissa avohuollon lisääminen ei olisikaan vastannut sitä laitoshoidon vähenemistä, jota yhteiskunta on viime vuosina toteuttanut. Arajärvi kertoi saaneensa "jonkin verran" puhekutsuja erilaisiin tilaisuuksiin. Mieluiten hän haluaisi puhua asioista, jotka tuntee parhaiten. Hän arvioi tietävänsä erikoisesti sosiaali- ja terveysalan sekä toisaalta opetusalan asioista, joiden parissa hän on aiemmin työskennellyt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.