Mainos

Arafat jatkaa vielä rauhanneuvotteluja

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin on määrä jatkaa vielä perjantaina Lähi-Idän rauhanneuvotteluja Yhdysvaltain viranomaisten kanssa. Arafatilta odotetaan tapaamisen jälkeen järjestettävässä lehdistötilaisuudessa lausuntoa Yhdysvaltain tuoreimmasta ehdotuksesta Lähi-Idän rauhanprosessin ratkaisemiseksi.

Presidentti Bill Clinton on tällä viikolla käynyt tiukkoja neuvotteluja palestiinalaisten ja israelilaisten viranomaisten kanssa. Clinton kehotti näitä käymään keskenään kauppaa niin, että israelilaiset vetäytyisivät vähitellen Länsirannalta ja palestiinalaiset tiukentaisivat turvatoimiaan.

Clinton tapasi Arafatin jo kahdesti torstaina osana yrityksiään saada rauhanprosessissa 10 kuukautta jatkunut pattitilanne ratkaistua.

Palestiinalaisen virkamiehen mukaan Clinton oli kertonut Arafatille toivovansa Israelin luovuttavan Länsirannalta ainakin 10 prosenttia alueista. Yhdysvaltain viranomaiset eivät suostuneet vahvistamaan lukua. Palestiinalaiset ovat aiemmin vaatineet, että Israel luovuttaisi 30 prosenttia Länsirannan alueista.

Arafat on esiintynyt Yhdysvaltain kanssa käymissään neuvotteluissa rauhantahtoisesti. Hän ilmoitti torstaina tukijoilleen, että hän on sitoutunut rauhanprosessiin täydellisesti.
-Älkää unohtako, että ystäväni Rabin kuoli tämän rauhan takia. Tästä huolimatta me tulemme jatkamaan niin kauan kuin rauha saadaan, ei vain palestiinalaisen ja israelilaisten välille, vaan koko Lähi-Idän alueelle, Arafat sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.