Mainos

Arafat haluaa Ahtisaaren rauhanvälittäjäksi Lähi-itään

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat toivoo presidentti Martti Ahtisaarta välittäjäksi Lähi-idän rauhanprosessiin.

Arafat esitti pyyntönsä puhuessaan tänään opetusalan kokouksessa Helsingissä. Arafatin mielestä Ahtisaari voisi vauhdittaa rauhan saamista alueelle. Presidenttien kahdenkeskisessä tapaamisessa asia ei kuitenkaan noussut enää uudestaan esille.

Myös Yhdysvallat näkisi mielellään Ahtisaaren Lähi-idän rauhanvälittäjän toimessa. Asiasta kertoi illalla Valkoisen talon tiedottaja James Rubin.

Arafat kiitti vierailullaan Ahtisaaren panosta Kosovon kriisin lopettamisessa. Hänen mukaansa presidentti Ahtisaarella on arvovaltaa ja hän nauttii kunnioitusta ja arvostusta myös Lähi-idässä ja voisi vauhdittaa rauhan saamista alueelle.

Suomeen eilen illalla saapunut Arafat keskusteli tänään myös ulkoministeri Tarja Halosen kanssa. Halonen kertoi tapaamisen jälkeen matkustavansa neuvottelumatkalle Lähi-itään 1. elokuuta EU:n puheenjohtajamaan ulkoministerin ominaisuudessa. Halonen tapaa tuolloin sekä Arafatin että Israelin uuden pääministerin Ehud Barakin.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.