Mainos

Arafat asetettu kotiarestiin

Israel on asettanut Jasser Arafatin kotiarestiin, kunnes tämä pidätyttää Israelin matkailuministerin murhasta epäillyt ääriainekset. Israel esti myös eilen Arafatin osallistumisen Betlehemissä järjestettyyn perinteiseen joulumessuun.

Israel on päättänyt asettaa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kotiarestiin, koska Israelin mielestä Arafat ei ole tehnyt riittävästi terrorismin kitkemiseksi.

-Emme halua nöyryyttää tai loukata häntä. Mutta hän on poistumiskiellossa siihen asti kunnes hän tai joku muu tekee työt (pidättää ääriainekset). Emme pyydä häntä tekemään mitään, mitä hän ei olisi luvannut tehdä, Israelin hallituksen edustaja Raanan Gissin sanoi tänään.

Gissinin mukaan Israel on antanut Arafatille kahden PFLP-järjestön jäsenen nimet. Israel syyttää heitä ministeri Rehavam Zeevin salamurhasta 17. lokakuuta.

Israel vaatii palestiinalaisia pidättämään myös PFLP:n poliittisen johtajan Ahmed Sadatin ja hänen varamiehensä.

Arafat ei päässyt jouluaattona Betlehemiin

Kotiarestiin asetettu Arafat ei päässyt myöskään eilen Betlehemissä järjestettyyn perinteiseen joulumessuun, koska Israel ei myöntänyt hänelle lupaa saapua messuun. Arafat oli poissa Betlehemin joulumessusta ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen.

Arafat puhui kansalleen televisiossa ja radiossa eilen illalla ja syytti Israelia rikoksesta sen estettyä hänen osallistumisensa perinteiseen joulumessuun.

-Puhun teille ja sydämeni on raskas surusta, koska tankit, sementistä rakennetut tarkastuspisteet ja hyökkääjän tukahduttavat aseet ovat estäneet osallistumiseni teidän kanssanne tämän pyhän juhlan vuosittaiseen viettoon, jota en ole jättänyt väliin kertaakaan sen jälkeen, kun palasin rakkaaseen maahamme, Arafat sanoi.

Betlehemin joulunvietto sujui jouluaattona synkissä merkeissä, kun epävarmuus Arafatin tulosta varjosti juhlallisuuksia. Mm. Vatikaani tuomitsi eilen Arafatin Betlhemin-matkan estämisen.

Samanaikaisesti Länsirannalla puhjenneet väkivaltaisuudet synkensivät myös tunnelmaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.