Mainos

Arabimaiden Lähi-idän lausunto jäi hyväksymättä

YK:n turvallisuusneuvosto ei päässyt yksimielisyyteen arabimaiden luonnostelemasta lausunnosta, jossa vaaditaan Israelia vetäytymään palestiinalaisalueilta.

YK:n turvallisuusneuvosto ei päässyt yksimielisyyteen Lähi-idän lausunnosta.


YK:n turvallisuusneuvosto on jättänyt hyväksymättä arabimaiden luonnosteleman Lähi-itää koskevan lausunnon. Turvallisuusneuvosto jätti lausunnon pöydälle, ja sen käsittely lykkääntyy epämääräiseksi ajaksi.

Arabimaiden luonnostelemassa lausuntoehdotuksessa vaaditaan Israelin miehitysjoukkojen vetäytymistä palestiinalaisista kaupungeista asemiin, joissa ne olivat ennen vuoden 2000 syyskuuta. Lisäksi lausunnossa arvostellaan Israelin Gazaan hiljattain tekemiä ilmaiskuja ja patistellaan Lähi-idän kriisin osapuolia neuvottelupöytään.

Britannian lähettilään Jeremy Greenstockin mukaan lausuntoa ei voida hyväksyä, koska sen sisällöstä ei kyetä pääsemään yksimielisyyteen. Greenstock uskoo kuitenkin epävirallisten keskustelujen jatkuvan.

Arabimaiden edustajien mukaan suurin osa turvallisuusneuvoston jäsenistä kannatti lausuntoa. Arabien mukaan Yhdysvallat asetti lausunnon hyväksymiselle ehtoja, joita ei voida hyväksyä. Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla, että se hyväksyy vain sellaisia Lähi-itälausuntoja, joissa muun muassa tuomitaan ne kolme palestiinalaisryhmää, jotka ovat ilmoittaneet tehneensä terrori-iskuja Israeliin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.