Mainos

Arabijohtajat kokoontuvat Syyriassa

Syyrian presidentti Hafez al-Assad on kutsunut Saudi-Arabian kuninkaan Fahdin ja Egyptin presidentin Hosni Mubarakin perjantaiksi Damaskokseen. Neuvottelut koskevat Lähi-idän rauhanprosessia. Kyseessä on jo kolmas arabijohtajien tapaaminen viikon aikana.

Arabijohtajat ovat huolissaan Israelin vaalituloksen mahdollisista vaikutuksista arabien ja Israelin välisiin suhteisiin. Kovan linjan oikeistojohtaja Benjamin Netanyahu valittiin viime viikolla Israelin uudeksi pääministeriksi. Hän voitti tiukassa äänestyksessä pääministeri Shimon Peresin, joka on ollut yksi Lähi-idän rauhanneuvottelujen tärkeimmistä vaikuttajista.

Syyrian viranomaisten mukaan Assad, Mubarak ja Saudi-Arabian kuninkaan sijasta todennäköisesti osallistuva kruununprinssi Abdullah keskustelevat "yhteisen arabirintaman muodostamisesta". Arabimaat tarvitsevat tällä haavaa kipeästi yksimielisyyttä ja solidaarisuutta, viranomaiset sanoivat.

Egyptin ulkoministeri Amr Moussa puolestaan kertoi Kairossa, että Damaskoksessa keskustellaan arabimaiden ulkoministereiden Riadissa tällä viikolla päättämistä suosituksista ja ehdotuksista. Siellä tarkastellaan arabimaiden tilannetta, lähennetään arabimaita toisiinsa ja etsitään tukea rauhanprosessille, hän sanoi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.