Mainos

Ara vaatii miljoonakorvaukset Riihi-säätiön ex-puheenjohtajalta

Syytteiden mukaan ex-puheenjohtaja on tavoitellut avustuspetoksilla taloudellista etua itselleen. Hän on kiistänyt kaikki syytteet.

Oulussa toimivan Riihi-säätiön entiselle puheenjohtajalle Toivo J. Kanniselle luettiin syytteet kahdestatoista törkeästä avustuspetoksesta. Syytteet luettiin Oulun käräjäoikeudessa tänään.

Valtion asuntorahasto (Ara) vaatii Kanniselta 3,5 miljoonan euron korvauksia perusteettomasti myönnetyistä aravalainoista ja korkotuista.

Aran asianajaja Simo Ellillän mukaan korkoineen koko korvausvaatimus on tällä hetkellä jo 6,1 miljoonaa euroa. Lisäksi Kanniselta vaaditaan reilun 100 000 euron selvittelykuluja, jotka ovat syntyneet muun muassa ylimääräisistä tilintarkastuksista.

Lisäksi Ara vaatii, että Kannisen omaisuutta on määrättävä takaustakavarikkoon tai hukkaamiskieltoon yhteensä 5,5 miljoonan euron verran. Aiemmin Kannisen omaisuutta on määrätty takaustakavarikkoon reilun kahden miljoonan euron edestä.

Syytteiden mukaan Kanninen on tavoitellut avustuspetoksilla taloudellista etua itselleen. Kanninen on kiistänyt kaikki häntä kohtaan nostetut syytteet.

Riihi-säätiötä koskevan talousrikosvyyhdin selvittäminen jatkuu Oulun käräjäoikeudessa vielä ensi vuoden puolella. Törkeistä avustuspetoksista ja kavallussyytteistä annettaneen loppulausunto ennen joulua.

Kokonaisuudessaan Riihi-säätiötä koskettava oikeusprosessi aloitettiin jo syyskuussa. Tänään luettujen syytteiden lisäksi Kannista epäillään 17:stä törkeästä kavalluksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.