Applen, Samsungin ja Huawein älypuhelimet Kuluttajan pakkastestissä: Tämä luuri hyytyi heti

1:44

Kuluttaja-lehti testasi, kuinka hyvin suositut älypuhelinmerkit ja -mallit toimivat pakkasella. Lisäksi testissä huomioitiin pakkasen vaikutus puhelinten akunkestoon.

Yllä olevalla videolla kerrotaan vinkkejä kännykän käyttämiseen pakkasella –  yksi virhe voi tuhota puhelimesi hetkessä.

Lehti testasi puhelinten toimivuutta laskemalla lämpötilaa 0 asteesta ‒20 pakkasasteeseen. Akunkesto testattiin sekä huoneenlämmössä että ‒10 asteessa.

Samsung kiisi kärkeen

– Paras on Samsung S8+, joka toimii hyisessä säässä yhtä hyvin kuin huoneenlämmössä. Akun varauskaan ei juuri laske, toisin kuin useimmilla muilla, lehti kirjoittaa.

Applen iPhone saa testissä plussaa ja miinusta: puhelimen akun varaustila laskee kylmässä lähes kolmanneksen, mutta kestää silti testin akuista pisimpään.

– IPhone toimii kylmässä melko hyvin, mutta se reagoi hitaasti kosketukseen ‒20 asteessa.

Huawei hännillä

Testin perusteella Huawein puhelimia ei kannata pakkasella kaivaa taskustaan, sillä Huawei P9 -puhelimen ruutu pimeni jo -5 asteessa.

– Esimerkiksi Kuusamossa keskilämpötila on tätä alempi viisi kuukautta vuodessa. Kun sama testi toistettiin, Huawei simahti jo nollassa asteessa.

Kuluttajan arvio:

  • Samsung S8+ ja iPhone 8 kestivät kylmää hyvin
  • Huawei P9 ja Sony Xperia XZ1 taas huomattavasti heikommin
  • Motorola G5 sijoittui testin keskivaiheille
  • Samsung J3 kesti hyvin pakkasta, mutta akunkesto oli testin heikoin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja