Applen hittituotteesta kova pula – lisäksi koronavirus aiheutti ikävän takaiskun

7:39
Videolla pohditaan, miten älylaitteet vaikuttavat lasten näköön.

Kiinassa tehtaat ovat monin paikoin pitäneet ovensa kiinni vielä viime viikon ajan koronaviruksen takia. Kiinalaisen uudenvuoden aikaisia lomia on jatkettu viruksen leviämisen hidastamiseksi.

Maanantaina 10. helmikuuta töiden on näillä näkymin tarkoitus jatkua, mutta tuotannon paluussa normaaliksi kestää vielä tämänkin jälkeen.

Pulmallinen tilanne

Tilanne on ongelmallinen muun muassa Applelle. Loppuvuoden tuloksestaan kertoessaan Apple viestitti, että sillä oli loppuvuodesta pulaa erityisesti uusista AirPods Pro -kuulokkeista. AirPods Prot tulivat saataville loka-marraskuun taitteessa ja niiden kysyntä on ylittänyt tarjonnan – Applelta ei riittänyt kuulokkeita kaikille halukkaille loppuvuonna, ja pahimmillaan toimitusajat ovat venyneet useisiin viikkoihin.

Kenties odotettuakin suurempaan kysyntään Applen oli tarkoitus vastata kasvattamalla tuotantoa. AirPods-kuulokkeiden kokoonpanoa on laajennettu kolmelle eri sopimusvalmistajalle – Luxsharelle, Goertekille ja Inventecille.

Nyt myös koko AirPods-tuotanto on ollut seisoksissa tehtaiden ollessa kiinni, raportoi Nikkei Asian Review.

Lisäksi tuotanto voi kärsiä kokoonpanon käynnistyessä uudelleenkin vielä komponenttipulasta. Nikkein lähteiden mukaan ensimmäisen viikon tuotannon arvioidaan jäävän vain noin puoleen täyskapasiteetista johtuen komponenttien puuttumisesta. Lisäksi mikäli komponentteja ei saada lisää, tukehtuu kokoonpano jälleen parin viikon päästä. Myös komponenttivalmistajien pitäisi siis saada tuotantonsa uudelleen vauhtiin.

Suunnitelmat vaarassa

Nikkein mukaan Apple olisi tilannut vuoden 2020 alkupuoliskon aikana toimitettavaksi jopa 45 miljoonaa paria AirPods-kuulokkeita. Suunnitelma kasvattaa aggressiivisesti tuotantoa on kuitenkin joutunut vaaraan koronaviruksen aiheuttamien vaikutusten takia.

Lopputuloksena voi olla AirPods Pro -kuulokkeiden saatavuuden pysyminen edelleen tavallista heikompana, tavallista pidempään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja